Diari La Veu del País Valencià
Punset no veu just que ‘només els fills dels rics’ aprenguen anglès
RedactaVeu / EP / València

Així s’ha expressat Punset en finalitzar la primera trobada dels més de 200 regidors del partit i el grup parlamentari per a coordinar l’acció política de Ciudadanos. La portaveu ha assegurat que el debat ha girat entorn de l’educació, un tema que considera fonamental doncs “un país sense educació és un país sense futur”.

Sobre aquest tema, ha insistit en la responsabilitat de les autonomies en educació i ha criticat que “en 30 anys hem tingut més de set lleis educatives”, per la qual cosa ha ressaltat la necessitat d’arribar a un pacte autonòmic “que tinga en compte totes les parts implicades, que no gire entorn de qüestions accessòries i que se centre en qüestions de fons”.

Oposició a la immersió lingüística

Entre aquestes qüestions ha destacat el plurilingüisme i ha reiterat la seua oposició a la immersió lingüística en una sola llengua que segons ella defensa el conseller d’Educació, Vicent Marzà, i Escola Valenciana. En aquest sentit, ha criticat que “està a favor de tractar l’espanyol i l’anglès com a llengües accessòries que s’estudien solament dues o tres hores per setmana”.

Al seu judici, açò “no és suficient” i ha explicat que C’s vol que “es tracten amb proporcionalitat i amb igualtat els tres idiomes”, per la qual cosa ha anunciat que van a presentar una moció i que esperen que “s’òbriga el debat en la Comunitat i que els pares també decidisquen”.

Altres qüestions que Punset ha considerat “de fons” són: la reforma del sistema educatiu “pensant en una generació de xiquets valencians i no en una legislatura”; com se seleccionen els professors; quina formació tenen; la introducció d’altres fórmules a més del criteri memorístic, com “el criteri de les competències, de l’aprenentatge en les pràctiques i la intel·ligència emocional”.

Evitar el regnes de taifes del PP

Preguntada pels missatges que els regidors li han fet arribar en la reunió, Punset ha assegurat que “estan molt contents que per fi algú impulse una coordinació des de l’àmbit orgànic entre els diputats i els regidors, perquè moltes vegades es constitueixen regnes de taifes entre els que estan a les Corts i els que estan als Ajuntaments”.

No obstant açò, ha reconegut que els assistents li han comunicat “problemes d’ordre orgànic” que ella espera solucionar ara “amb els mitjans” que tindran “gràcies als resultats de les eleccions autonòmiques” i ha assegurat que espera que puguen “contractar més recursos humans i materials perquè les coses funcionen més i millor en el partit”. A més, ha recordat que “aquest partit fins fa solament dos mesos estava conformat per nou diputats i dos regidors en tota Espanya”, per la qual cosa “no tenia els mitjans suficients per atendre adequadament a la quantitat ingent d’afiliats”.

Comparteix

Icona de pantalla completa