Diari La Veu del País Valencià
La Fundació de la UV reconeguda per la promoció de l’emprenedoria i l’ocupació jove

RedactaVeu / València

L’Estratègia d’Emprenedoria i Ocupació Jove del Ministeri és una eina oberta a la societat, a la qual s’ha sumat la Fundació General de la Universitat de València amb la finalitat de contribuir amb les seues pròpies iniciatives a fer front al repte de l’ocupació juvenil. És el cas de l’OPAL i Uniempren, la primera plataforma de ‘crowdfunding’ dirigida a emprenedors universitaris de tot l’estat, a més dels membres dels col·lectius i associacions d’amics i antics alumnes dins de l’àmbit estatal.

Pels resultats obtinguts en aquesta tasca, el Ministeri ha reconegut la Fundació amb el seu segell d’adhesió.

Les línies de actuació que formen part de l’estratègia que ha estat reconeguda per l’Administració central són: formació, mitjançant huit itineraris formatius es pretén facilitar la inserció laboral de l’estudiant de la Universitat de València (hi ha una previsió de 400 beneficiaris d’aquesta activitat); orientació i millora de la intermediació en els serveis públics d’ocupació i les seues entitats col·laboradores; i, en matèria d’igualtat d’oportunitats, la inclusió sociolaboral de persones amb diversitat funcional, en col·laboració amb la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat (amb una previsió de 50 persones beneficiàries).

A més, ha estat reconegut el foment de l’emprenedoria i l’autocupació que es fa a través d’Uniempren. I és que el seu principal objectiu és oferir ajuda als estudiants i titulats universitaris per a aconseguir finançament que els permeta impulsar el seu projecte empresarial o social. A més, aquesta plataforma de la Universitat de València conjumina micromecenatge, cerca de socis per a completar equips humans de treball, cerca de voluntariat per a projectes socials, així com un servei dedicat a l’economia social col·laborativa on els emprenedors poden cercar altres emprenedors per a intercanviar, llogar i/o compartir productes i/o serveis. Així mateix, funciona com a mecenes d’altres projectes mitjançant l’oferta d’informació i assessorament a les persones emprenedores.

Comparteix

Icona de pantalla completa