Diari La Veu del País Valencià
Bankia destinarà 400.000 euros a beques per als alumnes de les escoles de música

RedactaVeu / València

Bankia llança la segona edició de les beques per a alumnes de les escoles de música de l’FSMCV amb una dotació de 400.000 euros. El programa Bankia escolta València habilita aquest any una plataforma informàtica que permetrà el seguiment i consulta del procés pel qual les societats musicals i les seues escoles de música podran visualitzar aquells alumnes que han sol·licitat beca i les seues valoracions en els distints apartats.

Els criteris amb els quals s’adjudicaran les beques experimenten diverses millores després de l’experiència de l’any anterior. Així, s’assignaran en la valoració dels criteris econòmics, establits directament en funció de la renda, fins a 40 punts, per la fidelitat de la unitat familiar a l’entitat bancària fins a 20, la comissió de l’estudi, la comissió de l’estudi de les beques atorgarà 10 punts, i es puntuarà fins a 5 la valoració de les escoles de música on puntuarà matricular-se en més d’un instrument, si els sol·licitants tenen cap discapacitat, residir a un altre municipi o tindre algun altre membre de la unitat familiar a l’escola de música.

Pel que fa a imports i terminis, igual com en el curs anterior, l’import individual de l’ajuda suposarà com a màxim el 90% del total abonat per la matrícula, quotes i classes de llenguatge musical i instrument en el pròxim any amb un límit de 500 euros per persona i beca. D’altra banda, el termini per presentar les sol·licituds estarà obert fins al 13 de setembre i les escoles de música tindran fins al 20 del mateix mes per completar-les. Les sol·licituds i tota la informació relativa a les beques, criteris i resultats es poden complimentar i consultar a la pàgina web habilitada.

El president de l’FSMCV, Pedro rodríguez, ha manifestat que “Bankia ha millorat el tràmit i les condicions d’unes beques que faciliten l’accés a l’educació musical a alumnes de famílies amb pocs recursos”, així mateix ha afegit que “comença a consolidar-se una iniciativa que generarà altres projectes de marcat caràcter social, educatiu i cultural”.

Les xifres de sol·licituds rebudes per al programa “Bankia escolta València” en 2014 foren de 6.616, xifra que enguany, tant Bankia com l’FSMCV esperen augmentar, fet que considerarien un èxit, perquè s’ha habilitat un termini més ampli per a aquesta convocatòria. La passada, els beneficiaris de les beques foren 990 estudiants de 192 societats musicals de tot el País Valencià, per això destaquen que la distribució de les ajudes tingué una gran distribució per tot el territori.

Comparteix

Icona de pantalla completa