Diari La Veu del País Valencià
CCOO-PV crida als centres educatius a la revisió d’unitats suprimides

RedactaVeu / València

En la mesa sectorial del passat 8 de juliol es va tractar el punt “Revisió d’unitats suprimides i inhabilitades en els diferents ensenyaments implantats a la Comunitat Valenciana”, en què es va atendre la demanda sindical perquè es revisen els criteris de supressió i inhabilitació permetent, si escau, un període de matrícula extraordinari que poguera revertir la pèrdua d’unitats, especialment en infantil i primària.

La FE-CCOO-PV considera que si un centre es troba en situació de poder justificar la necessitat de revisar la supressió o inhabilitació d’alguna unitat ha de fer-ho en aquest moment. Per a això, hauria d’aportar les dades que ho justifiquen (previsió de matrícula, per exemple) al més prompte possible a la Direcció General de Centres i Personal Docent, sol·licitant aquesta revisió i l’obertura del procés extraordinari de matrícula.

La FE-CCOO-PV ha lluitat aquests darrers anys junt a tota la comunitat educativa en defensa de l’educació de tots i totes. Les reivindicacions unitàries, amb pares i mares, alumnat i ciutadania, han sigut i són: ‘No a les retallades’, ‘Cap escola es tanca’ “Ara no entendríem que no es lluitara per la recuperació d’unitats a tots els centres educatius on siga possible”, apunten des de la federació.

Especialment cal revertir les retallades en les unitats d’infantil i en les escoles d’infantil. En el mateix sentit s’ha d’intervindre en defensa dels grups retallats en les escoles oficials d’idiomes i en els cicles formatius.

La responsabilitat d’haver d’actuar amb presses és exclusiva de qui va fer les retallades en el seu moment. Si ara cal dedicar esforços aquest juliol, a mes i mig de començar el nou curs, a treballar urgentment per la recuperació d’unitats, ho farem”, insisteixen. En eixe sentit, la Federació d’Ensenyament de CCOO PV valora l’esforç realitzat per tractar de forma urgent aquestes mesures per donar resposta a les demandes de la comunitat educativa i dels agents socials.

Per acabar, la FE CCOO PV recorda que “les polítiques de retallades del PP que hem patit durant els darrers anys cal revertir-les centre a centre. Nosaltres reivindiquem que cap escola es tanque. Hem de començar el curs 2015/16 amb la recuperació de totes unitats retallades que puguen justificar la necessitat de la reversió. Per això, des de la FE CCOO PV pensem que la recuperació d’unitats és un urgent: Ara és el moment.”

Comparteix

Icona de pantalla completa