Diari La Veu del País Valencià
La CUP debat la llista cívica aquest dissabte a Castelló de la Plana
RedactaVeu / Castelló de la Plana

La Candidatura d’Unitat Popular celebrà demà dissabte 11 de juliol la seua Assemblea Nacional al Paranimf de la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana (País Valencià). És la segona vegada que la CUP celebra una Assemblea Nacional al País Valencià, on va obtenir els seus primers regidors a les darreres eleccions municipals.

Amb aquest emplaçament, la CUP vol mostrar el seu compromís amb l’articulació dels Països Catalans. L’assemblea, on està cridada a participar tota la militància de l’organització, i on també es convida la militància de les organitzacions que conformen l’espai per la ruptura, servirà per debatre i aprovar la proposta organitzativa i l’estructura de gestió de la candidatura resultat del procés ‘Per la ruptura’.

A les properes eleccions al Parlament de Catalunya del diumenge 27 de setembre, la CUP i les organitzacions participants en el procés ‘Per la ruptura’ es presentaran sota la marca ‘CUP – Crida Constituent’. Aquesta candidatura, construïda conjuntament entre múltiples agents polítics naix amb la voluntat d’anar eixamplant la base social i els suports que rep entre el conjunt de la societat el projecte polític de la Unitat Popular.

L’any 2012 la CUP va decidir en l’Assemblea Nacional de Molins de Rei presentar-se a les eleccions al Parlament de Catalunya sota el nom CUP – Alternativa d’Esquerres. Posteriorment es va negociar amb altres organitzacions de l’esquerra anticapitalista i del municipalisme alternatiu.

Reorganització de la CUP

L’Assemblea Nacional de la CUP també servirà per debatre i aprovar una reorganització interna per adoptar l’organització al fort creixement viscut d’assemblees locals i també el creixement de representació municipal, l’entrada a un bon grup de consells comarcals i diputacions, l’obtenció de representació al País Valencià, la recent creada CUP de Palma, així com la perspectiva d’augment de representació al Parlament de Catalunya, que situen la CUP en un nou escenari organitzatiu.

En els propers mesos la CUP ha de fer front a tot un seguit de reptes. D’una banda, els que es deriven del resultat de les darreres eleccions municipals, que requereixen de noves eines de coordinació territorial i sobretot, d’un impuls a les polítiques que es poden desenvolupar des d’alcaldies i governs i, tot i que en menor mesura, però també, des de l’oposició.

D’altra banda, les previsibles eleccions del proper 27S, a les quals la CUP hi concorre en el marc de l’espai ‘Per la Ruptura’, espai que compta amb la participació de diverses organitzacions de l’esquerra independentista i anticapitalista, així com de l’àmbit del municipalisme, i respecte a les quals cal dotar-se d’eines que responguen millor al treball parlamentari en clau de construcció d’unitat popular tant des de dins, com des de fora de la institució.

La CUP manté l’aposta per una llista independentista i anticapitalista però es marca el 18 de juliol com a límit per explorar la hipòtesi de la llista civil.

Comparteix

Icona de pantalla completa