Diari La Veu del País Valencià
Ontinyent recorrerà la subvenció denegada per Máximo Buch

RedactaVeu / Ontinyent

L’Ajuntament d’Ontinyent ha anunciat la presentació d’un recurs potestatiu davant el nou màxim responsable de l’Agència Valenciana de Turisme, que es preveu siga Francesc Colomer, per intentar que les entrades de Moros i Cristians d’Ontinyent seguisquen apareixent en els televisors valencians.

Açò es produeix després que en una de les seues últimes resolucions, el ja exconseller d’Economia i Turisme Máximo Buch, denegara a l’Ajuntament d’Ontinyent l’ajuda de 17.000 euros que havia sol·licitat per fer front a part del cost de la transmissió en directe, per a tot el País Valencià, de les tradicionals entrades d’aquestes festes declarades d’Interès Turístic Nacional. Una denegació que des del Govern d’Ontinyent s’ha qualificat de “sorprenent” ja que el mateix departament que enguany anul·la aquesta ajuda sí que la va concedir en 2014 i per la mateixa finalitat. En una altra resolució, el conseller també denega l’ajuda per transmetre en directe el ‘bou en corda’ de les festes de la Puríssima, previstes per al mes de desembre.

La notificació del conseller Buch, signada el passat 24 de juny, és la resposta a les al·legacions presentades per Ontinyent contra una resolució prèvia del director de l’Agència Valenciana de Turisme, en la qual deixava fora de les ajudes a l’”Impuls de la imatge de les destinacions turístiques valencianes”, la transmissió en directe de les festes d’Ontinyent. La Conselleria argumenta que aquest any s’ha introduït un matís en la convocatòria d’ajudes amb què es deixa fora la transmissió d’esdeveniments festius i només se subvencionen campanyes de promoció de festes i destinacions.

La denegació d’aquestes ajudes podria portar aparellat que per primera vegada en molts anys, les entrades de moros i cristians no es retransmeteren per televisió, un fet que, cal recordar, no es va produir ni tan sols als pitjors moments de Canal 9 ni amb el tancament del canal autonòmic. De fet, les “ajudes a l’Impuls de la imatge de les destinacions turístiques” van sorgir per primera vegada en 2014 per pal·liar el tancament de Canal 9 i donar als municipis recursos amb què sufragar la promoció mediàtica de les seues festes després de la desaparició de RTVV al final del 2013.

Comparteix

Icona de pantalla completa