Diari La Veu del País Valencià
Xàbia tanca per seguretat el varador de la Granadella durant l’estiu
RedactaVeu / Xàbia

Des del departament de Serveis expliquen que, fa unes setmanes, el personal encarregat de la vigilància i socorrisme de la platja els va advertir dels problemes que s’estaven generant en la cala i en els accessos a la mateixa per l’increment de vehicles amb remolc que utilitzen aquest xicotet varador després de la privatització del Canal de la Fontana (ara es cobra una taxa per botar les embarcacions).

Arran d’açò, s’ha desbordat l’ús tradicional d’aquest punt d’accés a la mar (especialment, durant els caps de setmana) que es va crear per mariners de Xàbia i el Poble Nou de Benitatxell per a llançar barques dedicades a la pesca artesanal i que fins ara solament utilitzaven els serveis de vigilància i els residents de la zona, amb petites embarcacions i majoritàriament sense motor, cosa que no generava massa conflictes.

La nova situació ha fet que l’Ajuntament plantege tancar temporalment el varador, amb un únic accés a través d’un camí de terra que voreja la platja, per a evitar els problemes i perills que pot implicar tenir una zona col·lapsada, tant per a l’ús i gaudi normal de la zona de bany, com sobretot de cara a una possible intervenció enfront d’un rescat, accident o catàstrofe.

Al mateix temps, des del Consistori s’està cercant una alternativa per a facilitar l’entrada a la mar de petites embarcacions. En aquest sentit, l’edil de Platges, Doris Courcelles, ha presentat per registre d’entrada una sol·licitud a la Conselleria d’Infraestructures sol·licitant la reobertura de la rampa del port públic. De moment, el municipi segueix a l’espera de resposta.

Comparteix

Icona de pantalla completa