Diari La Veu del País Valencià
Godella, residència de luxe d’un festival de cambra en expansió

RedactaVeu / Godella

La programació d’aquesta 7a edició del festival internacional ‘Residències de música de cambra’ de Godella manté la seua filosofia de naixença, com declarava el seu director artístic Joan Enric Lluna (director i clarinet solista de l’Orquestra de les Arts) “és un projecte, amb una prominència internacional, que no sols vol acostar la música de cambra a la ciutadania de la mà de tot un elenc de professionals, sinó que també disposa d’una clara pretensió didàctica, que aconsegueix conciliar els grans artistes ja consagrats amb els artistes més joves, cosa que fa molt més enriquidora aquesta experiència musical”.

Si fa no fa la programació d’aquesta edició, que començarà el 13 i fins al 21 de juliol, és ben eclèctica pel que fa a les activitats, els seus representants, així com les músiques. Huit concerts amb diferents formats i propostes estètiques on trobem el 13 de juliol ‘Pura música de cambra amb Lluís Claret’ acompanyat de músics com el pianista Juan Carlos Garvayo, Joan Enric Lluna… amb música de Bruch, Mozart i Casals. El 16 arribarà un homenatge al Líban amb música del compositor convidat, el libanès Houtaf Khoruy i el flautista Wissam Boustani acompanyat novament per grans concertistes. El 17 de juliol serà un dia per a un monogràfic de Bach amb membres de Moowinds i una selecció dels Joves Talents. El 18 de juliol un concert titulat ‘Les estrelles de la cambra’ amb membres de Moowinds i músics convidats de grandíssim nivell.

El 19 de juliol de vesprada serà el moment d’escoltar únicament els joves talents de cambra, la guanyadora del Certamen Intercentres 2013, de nit s’escoltarà la nova proposta de Carles Santos, amb la soprano Isabel Monar, Necessite Temps. El 20 de juliol, darrer concert convencional del festival, amb la participació de Moowinds i joves talents del festival amb un programa ben equànime.

La gran novetat serà el concert de cloenda amb un Glòria de Vivaldi participatiu on es permetrà a persones no professionals, però amb cert coneixement musical i coral, participar del Glòria que dirigirà i prepararà el compositor i director Josep Ramón Gil-Tàrrega.

A banda dels concerts, el festival també oferirà xerrades i col·loquis on es presentarà un dels llibres de correspondència Casals-Claret durant la Guerra Civil, o també taules redones i sopar-tertúlia amb el compositor invitat Houtaf Kuhory qui també tindrà un encontre amb el públic.

Els concerts seran a diferents enclavaments de Godella com Villa Eugenia, Teatre Capitolio, o Ermita Campolivar. Poden consultar cada detall ací, tot seguit en el cartell del festival.

Les entrades als concerts costen 10€ (amb descomptes del 10% per a estudiants i jubilats). Abonament per a tot el festival 60€ o per a quatre concerts 30€. Reserves entrades per telèfon.

Comparteix

Icona de pantalla completa