Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat inicia el camí per a la reobertura de RTVV

EP / València.

El professor de Dret Constitucional de la Universitat de València (UV) i expert en comunicació, José María Vidal, és la persona triada pel Govern valencià per a “abanderar” i encapçalar el comissionat específic que s’encarregarà d’estudiar la possible fórmula per a reobrir Ràdio Televisió Valenciana (RTVV). Segons han confirmat a Europa Press fonts de presidència, Vidal és “una persona de la màxima confiança” per a exercir aquesta labor de coordinació.

Cal recordar que les competències sobre aquesta qüestió corresponien a l’exvicepresident José Ciscar i ara pel que fa a mitjans s’emmarca en la Secretaria Autonòmica de Comunicació, que ocupa Lydia del Canto. Tant ella com el president, Ximo Puig, consideren idoni el perfil del professor per al lloc, segons les mateixes fonts.

La designació de Vidal es formalitzarà pròximament i el seu treball –pel qual no cobrarà, ja que es tracta d’una labor voluntària– inclourà qüestions com consultes jurídiques per a determinar quin pot ser el camí per a poder reobrir la televisió i la ràdio públiques valencianes. “No és un càrrec polític, per la qual cosa la decisió no dependrà d’ell”, han puntualitzat.

José María Vidal és doctor en Dret per la Universitat de Barcelona i Diploma Estudis Avançats (DEA) en Comunicació Audiovisual per la Universitat de València. Ha exercit com a advocat i assessor jurídic i va treballar durant anys en el Consell d’Administració de Ràdio Televisió Valenciana. Així mateix, és autor de diverses publicacions sobre dret audiovisual.

José María Vidal

Oferiment dels extreballadors de RTVV

Per la seua banda, extreballadors de RTVV s’han oferit a reobrir l’ens públic en un període inferior a tres mesos, ja que consideren que són “l’únic col·lectiu que, per la seua experiència i coneixement de les instal·lacions, pot fer-ho possible”.

El Comitè d’empresa de l’extinta RTVV ha fet públic aquesta setmana un comunicat en el qual avancen que ha remès una carta al president de la Generalitat, Ximo Puig, una altra al president de les Corts, Enric Morera, i una més als tres liquidadors nomenats dimarts passat pel Consell, als quals ha sol·licitat una entrevista per abordar “la complexa qüestió de la reobertura de RTVV”.

Comparteix

Icona de pantalla completa