Diari La Veu del País Valencià
La UV acull el 17è Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes

Redactaveu / València

Esteban Morcillo, rector de la universitat de València, inaugurarà demà el 17è Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes, que tindrà lloc a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació del 7 al 10 de juliol. El congrés està organitzat per l’Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes (AILLC), la qual té com a finalitat promoure i fomentar els estudis de lingüística, filologia i literatura catalanes. En aquesta edició ha col·laborat en l’organització l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana.

El col·loqui d’enguany, segons explica el professor Manuel Pérez Saldanya, president del comitè organitzador, concedirà una atenció particular a l’entorn cultural valencià, a la seua tradició literària i als problemes de vertebració col·lectiva al voltant de la llengua.

Les ponències i els debats s’han estructurat al voltant de quatre eixos temàtics: cultura i llengües del XV al XVIII; cent anys de literatura catalana 1859-1959; multilingüisme i interculturalitat; i de la paraula viva a la paraula digital. Dimarts 7 tindrà lloc la recepció i ponència inaugural en torn vespertí començaran les comunicacions. Dimecres 8 en sessió matinal tindran lloc sessions temàtiques, comunicacions i ponències, mentre que en el torn vespertí es faran comunicacions i una taula redona. Posteriorment a la vesprada-nit hi haurà una ruta literària per la Ciutat de valència. Dijous 9 al matí tindran lloc més comunicacions, mentre que a la vesprada serà la ponència de clausura i se celebrarà l’assemblea AILLC. A la nit es farà el sopar del congrés. Per finalitzat aquest 17è Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes es gaudirà durant tot el dia d’una excursió per la tan literària Albufera de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa