Diari La Veu del País Valencià
Feslloch 2015: del 9 al 12 de juliol, la música i el valencià prenen Benlloch
RedactaVeu / València

El Feslloch és l’únic festival de música 100% en la nostra llengua al País Valencià, un segell que caracteritza aquest esdeveniment musical de tres dies i que compta amb un total de 30 actuacions.

És una fita ineludible per al públic que busca conéixer les novetats musicals en valencià i una oportunitat única per escoltar en un mateix espai els grups i solistes consolidats i emergents de la música feta en la nostra llengua. El Feslloch és el festival de cloenda de La Gira d’Escola Valenciana, que enguany arriba a les 10 edicions de concerts.

Homenatge a Ovidi Montllor i nous espais

Ovidi Montllor tindrà una forta presència temàtica en l’edició 2015 del Feslloch. L’escenari principal del festival passa a denominar-se Escenari Ovidi. Hi haurà diverses activitats que exploren des de diferents angles la figura d’aquest referent cultural valencià.

L’Auditori del festival es convertirà la vesprada de dissabte en un monogràfic entorn a la figura de l’homenot d’Alcoi. A les 16.30 de la vesprada es presentarà el llibre ‘Ovidi Montllor. Un obrer de la paraula’, amb la intervenció de l’autor, l’alcoià Jordi Tormo.

A continuació la periodista Amàlia Garrigós moderarà una tertúlia amb l’escriptora i llibretera Núria Cadenes, creadora del llibre ‘L’Ovidi’; la periodista alcoiana Reis Juan; el crític musical Josep Vicent Frechina i Toti Soler, el guitarrista i amic còmplice de l’Ovidi.

El mateix Toti Soler oferirà als feslloquers i feslloqueres un recital amb un repertori de cançons ovidenques cantades per Gemma Humet.

Més serveis, més potència i un envelat refrescant

Enguany l’escenari principal es trasllada al camp de futbol del Poliesportiu municipal de Benlloch, que està al costat de la zona d’acampada de la pinada del festival i que suposa un canvi qualitatiu en els serveis que es donen als feslloquers i les feslloqueres. Aquest escenari passa a anomenar-se Escenari Ovidi.

A més d’un nou emplaçament per a l’escenari principal, hi haurà una segona zona d’acampada gratuïta per a aquells que busquen major tranquil·litat i un tercer escenari anomenat l’Envelat refrescant. També una oferta més variada de paradetes gastronòmiques, culturals i de marxandatge al nou recinte del festival on està ubicat l’Escenari Ovidi. A més, el nou emplaçament tindrà major capacitat de públic i garantirà una major potència sonora per als concerts.

Aquest recinte es completa amb activitats diürnes que se celebraran a l’Envelat refrescant amb campionats de Trivial, Fallera Calavera, jocs de taula, karaoke en valencià, tallers i presentacions de llibres i projectes.

El cartell de l’Escenari Ovidi i de l’Auditori

Dijous 9

20:30h Inauguració del festival a la porta de l’ajuntament i correbars amb la Xaranga de

Benlloch pels carrers del poble.

ESCENARI OVIDI (Camp de futbol)

22:15h Égalité

23:15h VaDeBo

00:15h Els Catarres

01:45h Buhos

03:00h El Blüe

04:00h Meteor

Divendres 10

AUDITORI

16:30h Júlia

17:30h Gener

18:30h Néstor Mont

19:30h Rafa Xambó

ESCENARI OVIDI (Camp de futbol)

20:00h Contratempo

21:00h Mox

22:00h El Diluvi

23:00h Els Amics de les Arts

00:45h Zoo

02:00h Aspencat

03:30h Mai Mai

04:30h Komfusió

05:30hKontaminació Akústika

Dissabte 11

Fes lloc als menuts, amb l’actuació de Trobadorets a la plaça del

Mercat

AUDITORI

16:30h Presentació del llibre ‘Ovidi Montllor. Un obrer de la paraula’, a càrrec de l’autor, Jordi Tormo.

17:30h Taula rodona ‘Perquè volem’, amb Toti Soler, Núria Cadenes, Josep Vicent Frechina i Reis Juan. Modera: Amàlia Garrigós.

19:15h Actuació de Toti Soler i Gemma Humet.

ESCENARI OVIDI

(Camp de futbol)

20:00h Eugeni Alemany

21:15h Talps

22:15h Tardor

23:15h Smoking Souls

00:30h Ebri Knight

01:45h La Gossa Sorda

03:30h Pepet i marieta

04:45h Arrap

05:45h King Kong Boy

06:45h Figuels dj’s

Comparteix

Icona de pantalla completa