Diari La Veu del País Valencià
El Tempir es reuneix amb l’alcalde d’Elx per impulsar l’ús del valencià
RedactaVeu / Elx

Totes les persones presents han coincidit en la necessitat d’emprendre accions que permeten impulsar l’ús social del valencià a l’Ajuntament respectant les normes autonòmiques existents i el Reglament de Normalització Lingüística municipal, normativa que durant la legislatura anterior es va incomplir greument, segons fonts d’El Tempir.

Josep Enric Escribano ha expressat la “necessitat” que el nou equip de govern assumisca un “compromís real i ferm amb el valencià” i que s’òbriga una “nova etapa” que comporte mesures de normalització que permeten entre altres coses, a tall d’exemple, l’atenció municipal del públic en valencià, les activitats de l’Ajuntament es desenvolupen en la nostra llengua, impuls de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià, ampliació de l’oferta educativa en valencià de les escoletes infantils, etc.

En opinió del president d’El Tempir “totes aquestes mesures solament requereixen l’acció decidida del nou equip de govern de manera que el valencià retorne a tots els àmbits municipals dels quals fou exclòs”. L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha expressat el seu acord amb les mesures plantejades i la voluntat de fer-les realitat.

Així mateix, els representants d’El Tempir han oferit tota la seua col·laboració al nou equip de govern per a fer realitat una nova política lingüística, que siga realment eficaç i favorable al valencià, i que s’ocupe de normalitzar-ne l’ús, sobretot en aquells espais dels quals fou bandejat com en una gran part de la retolació urbana o la imatge corporativa de l’Ajuntament. Hi haurà pròximes reunions de col·laboració per anar perfilant les diverses mesures que El Tempir ha plantejat.

Comparteix

Icona de pantalla completa