Diari La Veu del País Valencià
El govern valencià no executarà desnonaments en habitatges públics a persones en risc
RedactaVeu / ACN / València

Oltra ha emmarcat aquest anunci en l’apartat de prioritats, expressades per cada conselleria durant la reunió d’aquest dimecres. En aquest sentit, Oltra ha anunciat que la primera mesura legislativa que vol posar en marxa la Conselleria d’Habitatge i Obres Públiques és una Llei sobre la funció social de l’habitatge.

Preguntada sobre si la Generalitat Valenciana es planteja deixar de treballar amb entitats bancàries que executen desnonaments a persones en risc d’exclusió, Mònica Oltra ha dit que el tema no s’ha tractat en la reunió d’aquest dimecres però ha mostrat el seu convenciment que la consellera d’Habitatge “té en ment quina és la relació que des d’una posició política s’ha d’establir per intentar arribar a acords amb entitats en matèria de desnonaments i em consta que la consellera en això té una de les seues prioritats”.

La vicepresidenta i portaveu del Govern del PV, Mònica Oltra. Foto: José Soler.

Agència Valenciana de Resposta a les Emergències

D’altra banda, el primer ple del Consell ha aprovat la creació de l’Agència Valenciana de Resposta a les Emergències, que dependrà de la Conselleria de Justícia. Segons ha informat Oltra, aquesta agència centralitzarà les emergències que es puguen donar amb un sol comandament únic, seguint les recomanacions dels experts i per a una millor coordinació i ràpida resposta.

La vicepresidenta ha assenyalat que els mesos d’estiu són proclius a les emergències, especialment incendis, però que el govern valencià vol estar preparat per afrontar l’impacte del canvi climàtic com inundacions i altres emergències que es puguen donar.

Comparteix

Icona de pantalla completa