Diari La Veu del País Valencià
El ple de la Font vincula el sou de l’alcalde al salari mínim interprofessional
RedactaVeu / La Font de la Figuera

Segons el portaveu de l’Ajuntament Mariano Ferriz “hem format un equip sòlid amb el principal objectiu de vetlar pels interessos de la Font de la Figuera” i, a més, el repartiment de regidories ha sigut “el més equitatiu possible, prevalent que tots i totes ens trobàrem a gust en les àrees de gestió”.

Respecte a les retribucions, l’alcalde va demanar que el seu sou estiguera vinculat al Salari Mínim Interprofessional (SMI), sent aquest de 2,3 vegades el mateix, sent la retribució neta de 1.491,78 euros -sou inferior al que cobrava com a mestre i inferior també al que cobra un assessor de la FVMP, en referència a la portaveu del PP, M. José Penadés-.

Segons l’alcalde Vicent Muñoz, “la dedicació institucional suposa, en moltes ocasions, molta més atenció de la qual es veu, i la majoria de dies sense horari de finalització. Jo sóc el primer a lamentar que no siga visible tot el treball que cal fer per a prendre decisions o actuar en determinats àmbits, però la intensitat i les ganes de treball faran que a poc a poc es vagen veient els resultats de la constància. Nosaltres hem sigut els primers a defensar que totes les persones que treballen i deixen part del seu temps familiar, d’amistats o oci, hagen de rebre indemnització, tal com marca la llei”.

Cal indicar que el consistori mantindrà les retribucions de les i els regidors sent de 150 euros per a la Dipositària i 350 euros més seguretat social per als regidors amb delegació, tal com va sol·licitar el PP en l’anterior legislatura.

“Pensant en qui menys cobra”

Segons Muñoz, “els sous dels polítics haurien d’estar vinculats al Salari Mínim Interprofessional i així pensar en qui menys cobra”. En aquest sentit, aquest plantejament no els permetrà cobrar per assistència a Juntes de Govern (26 a l’any a 25€ cadascuna), Comissions Informatives (al voltant d’unes 12 a l’any a 25€ cadascuna) i plens(al voltant de 8 a l’any a 40€ cadascun), que només ho rebran les i els regidors de l’oposició, “suposant per al consistori un estalvi significatiu”, segons fonts municipals.

L’alcalde, Vicent Muñoz, va acabar el ple convocant-los al següent i esperant que “tots vinguem carregats de propostes per a millorar la vida i la convivència a la Font de la Figuera”.

Pel que fa el repartiment de regidories, queda de la següent forma: Alcalde: Vicent Muñoz. Primera tinença d’Alcaldia: Puri Lluch, delegada de Promoció Econòmica i Turisme, Sanitat i Trànsit. Segona tinença d’Alcaldia: Mariano Ferriz, delegat de Festes, Esports, Indústria i Participació Ciutadana. Irene Vila, delegada d’Educació, Cultura, Joventut i Promoció del Valencià. Ibana Tormo, delegada de Serveis Socials, Igualtat i Proveïments. Carmen Asensi, delegada d’Agricultura, Medi ambient i Infraestructures.

Carta oberta a Albert Rivera (des d’un poble valencià), per Vicent Muñoz

Comparteix

Icona de pantalla completa