Diari La Veu del País Valencià
Que el ‘gin’ no us desvie d’anar al XIX Jazz Festival al Palau de la Música
Sixto Ferrero / València

Sens dubte s’ha preparat un XIX festival de Jazz al Palau de la Música de gran nivell, almenys, guarda certa equanimitat en les propostes des del post-bob fins al jazz contemporani passant per les incombustibles big band, però, que ningú espere a aquell American Patrol ni molt menys: combos, jazz sessions,… i brega a orri. Si fa no fa, també la gran dosi de propostes valencianes està a l’alçada de les circumstàncies i les tres previstes Ramon Cardo Big Band, Sole Giménez i Sedajazz bing band, les tres amb propostes ben diferenciades, poden i deuen estar, al costat de grans jazzmen del panorama internacional jazzístic com Brad Mehldau Trio, Kuami Mensah o Charnett Moffett.

El Seagram’s Jazz Festival al Palau de la música de València començarà el proper 2 de juliol amb el seu tradicional concert gratuït als Jardins del Palau de la Música amb el concert de Kuami Mensah en Jazznavour, tribut a Charles Aznavour amb la col·laboració de Valencia Jazz Gang on farà tribut el músic africà a l’ídol de son pare. El 5 de juliol serà moment per als gegants del jazz The Cookers amb Billy Harper, Cecil Mc Bee, George Cables, Eddie Henderson, Billy Hart, David Weiss i Donald Harrison, tots ells amb carreres amb altres bandes i que s’aglutinen sota la gresca del directe espectacular.

El dia 7 de juliol serà el moment per la primera de les propostes de jazz contemporània que alhora beu de les arrels. El pianista italià Stefano Bollani que “s’identifica amb el jazz americà, la música europea i les tradicions populars” amb una proposta personalitzada. Bollani “aplica una polida tècnica sense deixar de banda la seua versatilitat i el bon humor”, amb això aconsegueix un “confortable equilibri entre les melodies clarament delineades i estructures obertes”, oferint una música imprescindible per al jazz contemporani. Tot seguit, sense pausa començarà el trompetista David Pastor & Massimiliano Rolff Quartet que presentarà un nou projecte amb estrets llaços avantguardistes.

Dimecres 8 de juliol apareixerà la primera proposta valenciana amb la Ramón Cardo Big Band amb la col·laboració dels trombonistes Wycliffe Gordon, Robinson Khoury, toni Belenguer i Carlos Martín. L’endemà 9 de juliol serà l’ocasió d’escoltar les propostes de Sole Giménez (ex Presuntos Implicados) i divendres 10 serà la darrera proposta valenciana amb el pianista Albert Sanz & Sedajazz qui presentarà la darrera obra del pianista valencià “La suite de l’Emigrant”.

El 12 de juliol ens trobarem amb el tribut a Billie Holiday de la veu del compositor José James qui presentarà el seu darrer treball ‘Yesterday I Had the Blues: The Music of Billie Holiday’ on James “celebra la dona, de qui indica és com la seua mare musical, amb 9 temes escrits i popularitzats per Holiday”. Dos dies després, el 14 de juliol, sonarà Charnett Moffett el mític baixista amb Stanley Jordan, Casimir Liberski & Jeff ‘Tain’ Watts els quals ens presentaran Nettwok.

El colofó, el dia 15 de juliol, arribarà amb Brad Mehldau Trio amb Larry Grenadier al contrbaix i la darrera incorporació al trio del baterista Jeff Ballard per oferir la sonoritat inconfusible del so trio jazzístic, sens dubte aquest el de Mehldau, un dels millors del panorama internacional.

Tots els concerts són a les 22.30. Les entrades poden aconseguir-se en les taquilles del Palau de la música i punxant ací.

Comparteix

Icona de pantalla completa