Diari La Veu del País Valencià
Una d’amor impossible a La Nau de la Universitat de València
Sixto Ferrero / València

Dido & Aeneas’ és la primera i única òpera de Purcell, ja que les altres obres dramàtiques estan considerades semiòperes o bé mascarades. Tot i que el text fa referència al seu autor Virgili, la versió que emprà l’anglès fou la d’adaptació que féu el poeta i dramaturg Nahum Tate. L’òpera compta amb tres actes i pel que fa a la música es veu la influència que exercí el gust operístic francès aleshores en Purcell, tot i que la genialitat del compositor anglès estigué en trobar un estil propi, per exemple en els recitatius secs on crea un llenguatge personal entre la forma francesa i la italiana.

L’Orfeó universitari de València, amb l’Orquestra barroca del Conservatori Superior de Castelló i el grup de música

barroca Música Trobada, tots plegats amb la direcció de Francesc Valldecabres i direcció escènica d’Amparo Urieta, oferiran aquest òpera barroca de manera consecutiva, el dia 28 i 29 de juny a les 22:30h al claustre de La Nau. Amb aquests projecte, l’Orfeó universitari de València s’ha embarcat en l’aventura operística, després de l’èxit del curs passat amb el projecte ‘Òpera prima’. Aquesta proposta “moderna i actual” comptà a més amb Adriana Mayer com a Dido i Vicent Antequera com a Aeneas

Aquesta versió trasllada a l’actualitat l’amor impossible de Dido i Aeneas, però, ací serà un esportista d’elit que recau a un nou institut on coneix Dido, la xicota més popular. “És fàcil veure les semblances amb la vida actual perquè és una obra amb cert contingut polític. Dido representa la puresa i la fermesa mentre que Enees es deixa seduir per les temptacions de hui dia. A més, s’hi identifiquen ràpidament elements de l’actualitat: Enees és un esportista d’èxit enamorat d’una xica fràgil i, enmig, una bruixa, un ésser malvat que també existeix en qualsevol col·lectiu juvenil de hui dia”, explica Valldecabres. Pel que fa a l’escenografia destaca Urieta la proposta com a “minimalista i moderna sobre la qual es fusionen música i dansa”.

Les entrades tenen un preu de 3 euros i es poden adquirir a la web de “La Tenda de la Nau”.

Comparteix

Icona de pantalla completa