Diari La Veu del País Valencià
Educar i socialitzar els gossos
RedactaVeu / València

El curs, que va començar el 13 d’abril, finalitza amb el lliurament de diplomes i una enorme sorpresa que ens emociona a tots. El curs va incloure una part teòrica per als propietaris i una part pràctica per a propietaris i animals que es va desenvolupar durant totes les setmanes de durada del curs.

L’objectiu d’aquest complet curs és aconseguir una òptima convivència entre persones i animals, des de la base del coneixement, l’educació i el respecte tant mutu com cap els altres, la qual cosa possibilita el gaudi de la companyia mútua entre persones i animals.

El dijous 4 de juny va finalitzar aquesta XXVIII edició, celebrant-se l’acte de lliurament dels corresponents diplomes a aquells que han adquirit les habilitats i coneixements impartits en les classes. A més, aquests diplomats tindran la possibilitat d’assistir a l’IV Curs Avançat, organitzat íntegrament per ONG IAE, que amplia la formació d’ensinistrament i prepara el gos per a la iniciació en les disciplines d’agilitity, apport, teràpia i utilització de l’olfacte, tot açò a través del joc.

Convivència animals i persones

Moisés Belloch, president de l’ONG IAE i ensinistrador caní que imparteix aquests cursos, ressaltà la importància que tenen per a la correcta convivència entre animals i persones dins de la població. Una altra de les positives conseqüències que ha destacat és el fet que aquest curs obri les portes de l’ONG IAE a nous voluntaris que, juntament amb els seus gossos, es decideixen a participar activament en les nostres activitats, ja siga en caní-teràpia amb malalts d’Alzheimer, discapacitats, o en les diferents intervencions en situacions de rescat i emergències.

Amb tots els diplomes ja en mans dels participants, es va produir un inesperat fet: una de les alumnes del curs va fer lliurament a Moisés Belloch d’un present enviat directament des de Nepal. Es dóna la circumstància que aquesta alumna manté una amistat amb un ciutadà nepalès, que arran del terratrèmol i la nostra intervenció en el país va començar a seguir l’activitat de l’ONG amb seu a Algemesí. I ha sigut aquest ciutadà nepalès que, aprofitant la mediació de la seua amiga, va enviar uns regals per a l’ONG “com a mostra de gratitud” per la seua intervenció, que ens van ser lliurats aqueix mateix dia.

“No es pot explicar amb paraules l’emoció que ens va produir a tots els voluntaris el rebre aquest present, d’un enorme simbolisme, i el qual agraïm de tot cor. Quan participem en qualsevol intervenció, la nostra motivació és ajudar a qui ho necessita, i rebre aquestes mostres d’afecte dels qui tant estan patint té un valor humà que ni es compra, ni s’explica. Gràcies, Nepal, per reservar-nos un racó del teu cor”, han manifestat des d’IAE Rescue.

Comparteix

Icona de pantalla completa