Diari La Veu del País Valencià
CCOO sol·licita la paralització del procés de selecció de set investigadors en l’IVIA
RedactaVeu / València

Comissiones Obreres qüestiona la idoneïtat de la data triada, en ple canvi de govern i considera insultant la urgència actual, que contrasta amb el cas omís a les contínues demandes sobre aquest tema realitzades des de la Junta de Personal de l’Institut.

A la desaparició progressiva de funcionaris per jubilació se suma el fet que des de l’Oferta Pública d’Ocupació de 2008 no s’han convocat oposicions a personal investigador.

Actualment hi ha 95 vacants en l’IVIA (un 40 % del total de la plantilla), de les quals 35 corresponen a personal investigador doctor. Des de la secció sindical de CCOO atribueixen la situació directament a la política de personal del Consell consistent en no cobrir vacants per funcionaris, sinó mitjançant contractes temporals per a projectes d’investigació concrets.

La secció sindical nega la necessitat d’una convocatòria immediata, “a dia de hui tenim 21 investigadors contractats directament per l’IVIA amb contractes laborals, a més d’altres investigadors amb contracte lligat als programes Ramón y Cajal, Juan de la Cierva i altres figures. Tenint en compte que els primers 21 contractes finalitzen en 2017 on està la urgència?” plantegen.

CCOO reitera la seua crítica a la gestió del personal al servei de les administracions públiques realitzada pel Govern “que va optar conscientment per un model de Funció Pública sense funcionaris i que solament després de perdre les eleccions decideix que el millor per al futur de l’IVIA és nomenar a aqueixos set investigadors interins en unes línies d’investigació determinades.”

Des del sindicat reclamen a l’actual Consell que “tinga la decència d’esperar al fet que es conforme el nou govern en la Generalitat Valenciana, perquè decidisca l’oportunitat d’aquest procés de selecció.

Comparteix

Icona de pantalla completa