Diari La Veu del País Valencià
Traspàs de poders, ja queda menys perquè Ximo Puig siga president

ACN / RedactaVeu / València.

El president en funcions de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, i el pròxim president Ximo Puig s’han reunit aquest dilluns per abordar el traspàs de poders al govern valencià.

Ambdós han comparegut davant els mitjans després d’una reunió que ha durat una hora i han coincidit en remarcar la normalitat i disposició per abordar el canvi de govern.

En aquest sentit, han assenyalat que la comissió tècnica treballa en reunions entre membres de l’actual executiu i representants dels partits del nou govern per facilitar informació de la situació del País Valencià.

En roda de premsa, Alberto Fabra ha traslladat la seva voluntat de facilitar informació perquè des del primer dia el pròxim govern es pose a treballar. Fabra ha dit que són moments en els quals “la democràcia s’ha de posar en valor” i ha desitjat que el nou govern tingui tota la informació “per continuar amb el creixement i la generació d’ocupació”.

Al seu torn, Ximo Puig ha dit que el “traspàs de poders en democràcia és el testimoni que les institucions són l’important i no les persones que les dirigeixen” i ha afegit que el més important és que les institucions surtin reforçades. Puig ha agraït Fabra la seva disposició i voluntat per facilitar el canvi de govern.

Segons que ha informat la Generalitat Valenciana, la reunió s’emmarca dins d’una sèrie de trobades que la comissió tècnica tindrà per tractar els principals assumptes de les diferents àrees de govern.

En aquest sentit, durant la reunió, Fabra i Puig han abordat la situació econòmica i social de mitjançant una sèrie d’informes que la comissió tècnica està treballant.

La comissió aborda aspectes com l’ordre del dia de les últimes reunions del Consell així com la a informació pressupostària i comptable. En aquest punt s’informa sobre l’estat d’execució del Pla Econòmic Financer, l’estat d’execució del pressupost de l’exercici en curs, disponibilitats en Tresoreria, import de les obligacions pendents de pagament de l’exercici en curs, situació dèficit públic, import de les operacions d’endeutament concertades en l’anualitat en curs, temps mitjà pagament a proveïdors i l’informe recaptació tributària.

Comparteix

Icona de pantalla completa