Diari La Veu del País Valencià
Mor un alpinista d’Ontinyent per una allau a Kirguizistan

RedactaVeu / EP / València.

El jove ontinyentí Àlex Vicedo, de 24 anys, ha mort aquest diumenge juntament amb dos companys alpinistes més en veure’s atrapats per una allau mentre escalaven al Kirguizistan, segons han confirmat fonts del Centre de Tecnificació de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (CTAC) al qual estaven adscrits.

Vicedo es trobava amb altres dos joves de 18 i 23 anys, Jos Cotrina i Pol Rodríguez, de Ripoll i Tarragona al Parc Nacional d’Ala-Archa a Kirguizistan, després que s’haja provocat una porga de neu i atrapara els tres expedicionaris.

Els joves formaven part d’un grup de nou alumnes del centre de tecnificació que realitzaven una estada en el país asiàtic acompanyats d’un instructor de la FEEC; la resta de joves no estaven en el punt de l’accident i es troben sans i estalvis, ha explicat l’entitat.

Ja s’han iniciat els tràmits per a la seua evacuació en helicòpter.

Àlex Vicedo d’Ontinyent, al centre i els altres alpinistes morts

L’objectiu de l’estada era visitar diferents zones d’escalada en roca i alpinisme a les zones d’Ala-Archa i Ak-Su Valley per fer perfeccionar les tècniques d’alpinisme. El cap de l’expedició, el mataroní Toti Valés, va trucar aquest diumenge poc abans de les set de la tarda (onze de la nit al Kirguizistan) als sots-tècnic del Centre de Tecnificació, Elies Coll, per informar-lo de l’accident mortal dels tres joves alpinistes d’Ontinyent, Ripoll i Tarragona.

Durant aquesta passada matinada, a les 03.30 hores, s’ha pogut tornar a contactar amb l’expedició i confirmar que la resta de components del grup estan tots bé. Els cossos dels tres joves alpinistes morts s’han pogut recuperar ja de la gelera de Corona i, a hores d’ara, s’està treballant per poder-los evacuar amb helicòpter. El director de la FEEC, Jordi Merino, ha avisat telefònicament als familiars dels difunts.

Segons la FEEC, s’ha contactat també amb els Mossos d’Esquadra, així com amb l’ambaixada espanyola i amb l’assegurança dels expedicionaris per tal de començar a organitzar les tasques de rescat i repatriació dels cossos.

Comparteix

Icona de pantalla completa