Diari La Veu del País Valencià
‘Pixar. 25 anys d’animació’, al Museu de les Ciències de València fins al 30 d’agost
RedactaVeu / València

La història de Pixar Animation Studios és decisiva per a entendre l’evolució de l’animació per ordinador, una de les formes artístiques més populars en l’actualitat.

Amb un recorregut des dels seus primers curtmetratges en la dècada dels huitanta, la mostra ofereix a més la possibilitat d’aprofundir en el procés de producció dels seus principals llargmetratges a partir de dibuixos, colorscripts, maquetes, vídeos i instal·lacions.

“Pixar. 25 anys d’animació” presenta un recorregut pels principals llargmetratges que ha produït Pixar des de Toy Story (1995), primer creat en la seua totalitat per mitjà d’efectes d’animació digitals. L’exposició inclou esbossos i dibuixos que mostren com es creen les escenes, que revelen la imaginació i el talent dels seus creadors i posen en relleu la importància del treball en equip i la col·laboració entre artistes de distints àmbits.

Com a complement a la mostra, s’ha organitzat un ampli programa d’activitats paral·leles per a tots els públics: un cicle de pel·lícules en l’Hemisfèric amb el millor de la filmografia de Pixar, visites guiades o un taller educatiu per a tota la família, entre altres.

Comparteix

Icona de pantalla completa