RedactaVeu / València

La realitat és que la pràctica religiosa, sobretot la catòlica, ha patit una davallada impressionant, més encara a les nostres terres. Però el poder, la presència, la influ­ència de l’Església catòlica continua molt present. I en aquests dies de juraments i promeses de càrrecs, en molts llocs, la Bíblia, els símbols de la religió catòlica, esta­ran damunt la taula. Com és possible això? No som un país laic?

Entrevista amb Ramon Jauregui, Partal i anàlisi del 24M d’Enguix

Per resoldre preguntes com aquestes, Saó ofereix aquest Quadern, coordinat per Joaquín García Roca, en el qual ha participat ell mateix amb Carlos García de Andoin, Joan Alfred Martínez Seguí i Ma Dolors Oller Sala. Un ventall divers de perspectives per a comprendre la situació actual de la laïcitat, tant al País Valencià com a l’Estat espanyol. A més, es completa amb una “interessant” entrevis­ta a l’eurodiputat Ramón Jáuregui. Tot plegat, ens aporta una visió del que ha de ser la laïcitat en ple segle XXI, i obri un debat que no deixarà indiferent ningú.

Portada de Saó. Autor: Jordí Cerdà.

A més, l’actualitat política i social valenciana té en aquest número un pes especial. “Així ho demostren l’entrevista al director de Vilaweb, Vicent Partal, i l’imprescindible anàlisi de les eleccions que fa el periodista Salvador Enguix a l’article “Gir a l’esquerra, valencianista”, segons els responsables de Saó. Tot plegat, un número que pren allò que Eugeni d’Ors anomenava “el batec del temps”.

Comparteix

Icona de pantalla completa