Diari La Veu del País Valencià
José Chulvi (PSPV) és reelegit alcalde de Xàbia amb una contundent majoria
RedactaVeu / Xàbia

L’Ajuntament de Xàbia ha celebrat hui el ple de constitució de legislatura amb una Corporació que governarà el PSPV amb majoria absoluta. A l’hora de triar alcalde entre els 21 membres de la Corporació el candidat socialista, José Chulvi, ha rebut el suport dels seus companys de sigles i pels regidors per Compromís, Vicent Colomer, i Ciutadans per Xàbia, Juan Ortolá i Tere Bisquert, la qual cosa l’ha portat a ser reelegit amb la majoria més àmplia de la història política local.

La sessió ha començat amb la presa de possessió dels 21 regidors. 14 pel grup socialista: José Chulvi, Isabel Bolufer, Toni Miragall, Doris Courcelles, Quico Moragues, Pilar Zamora, Paco Torres, Marta Bañuls, Cesc Camprubí, Kika Mata, Ximo Segarra, Montse Villaverde, José Luis Luengo i Pepa Gisbert. Quatre de la coalició Xàbia Democràtica-Ciutadans per Xàbia: Óscar Antón, Juan Ortolà, Juan Luis Cardona i Tere Bisquert; dos del PP: Tere Ern i Juanjo García i un únic representant de Compromís: Vicent Colomer.

La mesa d’edat, constituïda pels regidors de major i menor edat, que són Doris Courcelles i Ximo Segarra, ha dirigit la sessió en la qual Chulvi ha rebut la vara de comandament entre els aplaudiments del nombrós públic congregat en l’Ajuntament.

Després de les intervencions de tots els portaveus, que han coincidit oferint col·laboració i una oposició constructiva, ha pres la paraula el recentment triat alcalde.

En el seu discurs d’investidura, Chulvi ha començat llançant un compromís d’exemplaritat i fent seua la nova política que demanen els ciutadans: “la que posa les persones en el centre de qualsevol acció, es basa en la transparència i en un ús modèlic de l’erari públic”, ha recalcat.

I és que el ja alcalde ha insistit a tots els regidors en la necessitat de prendre la política “com a servei i no com a privilegi”, no trair la confiança atorgada per la ciutadania i ser conscients que ser polític “és una etapa passatgera de la qual solament ens ha de quedar la satisfacció d’haver servit”.

Chulvi ha aprofitat el seu parlament per a agrair el suport i entusiasme rebut durant els últims anys, tant dels seus companys del grup socialista com dels seus socis de govern i fins i tot el paper jugat pels partits que van exercir l’oposició.

“Podeu estar orgullosos perquè Xàbia ha passat de ser un poble on la vida política era sinònim de foscor i inestabilitat a convertir-se en un exemple en tota la Comunitat Valenciana de bon funcionament de la cosa pública” ha assenyalat. Així mateix, ha emplaçat a mantenir aquest esperit de cooperació i de posar Xàbia per sobre de les sigles. “Tots i totes sabeu on està el meu despatx i que la porta estarà oberta quatre anys més”, ha lliscat com a promesa de l’aperturisme del seu govern, que malgrat la folgada majoria ha oferit delegacions a edils d’altres formacions.

Finalment, ha agraït que els ciutadans hagen donat suport a la seua candidatura amb la majoria més àmplia de la història en la política local i, amb açò, confirmat un canvi no solament d’estil sinó de prioritats i estratègia. José Chulvi ha dit que el PSPV de Xàbia no es prendrà aquesta majoria com un xec en blanc sinó com “un incentiu per a ser més responsables i aplicar-nos un alt grau d’exigència”.

Comparteix

Icona de pantalla completa