Diari La Veu del País Valencià
Rafael Blasco ingressarà en la presó el dilluns 15 de juny
Europa Press / València

Blasco, després de ser condemnat per delictes de malversació, prevaricació i falsedat documental, ha sigut citat el dilluns en el tribunal valencià, a les 9 hores, per a indicar el centre penitenciari en el qual ingressarà. Si no assisteix, s’acordarà la seua detenció i posterior ingrés per les Forces de Seguretat de l’Estat.

El mateix dilluns, Blasco, sobre el qual el Tribunal Suprem (TS) veu una “demostrada obstinació” a donar ajudes irregulars, ingressarà en la presó que ell mateix designe, tret que concórrega alguna causa de força major, han explicat fonts judicials.

Per al mateix dilluns també estan citats -per ordre- l’exsotssecretari de l’extinta Conselleria, Alejandro Català, (9.20 hores), condemnat a quatre anys i mig de presó. També se li dóna un termini de cinc dies per a pagar 6.765 euros en concepte de multa. A Català el seguirà l’exsecretària general de la Conselleria, Agustina Sanjuan, (10 hores), condemnada a sis anys de presó.

Uns vint minuts després, a les 10.20 hores, hauran de comparèixer en el tribunal valencià el president de la Fundació Cyes, Marcial López, condemnat a tres anys i nou mesos de presó; i la dona d’aquest i treballadora de la fundació, Josefa Cervera, a la qual li han recaigut altres tres anys.

Així mateix, a les 10.40 hores està citat en el TSJ valencià l’excap de gabinet de Blasco, Javier Llopis, a qui se li han imposat dos anys de presó, i se li ha fixat una multa de 2.250 euros. A aquest últim no se li requereix l’immediat ingrés a la presó ja que la condemna és inferior als dos anys. Per la seua banda, al capitost de la trama, Augusto César Tauroni, condemnat a sis anys de presó, se li comunicarà la sentència en la presó.

Llinares i Felip

D’altra banda, el TSJ valencià, en relació amb l’absolució acordada per a l’excap del servei de Cooperació, Marc Llinares, acorda alçar-li les mesures de seguretat i cessa l’obligació de comparèixer davant la Sala i la prohibició d’eixida del territori estatal. Així mateix, s’acorda que se li retorne el passaport. Sobre l’exdirector general de l’extinta conselleria, Josep María Felip, també absolt, el TSJ valencià li alça les mesures que tenia adoptades i li retornarà el seu passaport.

D’altra banda, per a fer efectiva la responsabilitat civil en la qual han incorregut Blasco, Llopis, Català i Sanjuan, el TSJ ordena lliurar un ofici al Tribunal de Comptes perquè obtinga la restitució dels fons públics indegudament disposats. També pren nota de la indemnització imposada a Tauroni, López i Cervera en benefici de la Generalitat, que ascendeix a 1.623.840 euros. Es manté com a responsable civil subsidiària la Fundació Cyes.

Comparteix

Icona de pantalla completa