Diari La Veu del País Valencià
Colomer (PSPV) presidirà les Corts amb el suport de C’S, que tindrà la vicepresidència

RedactaVeu / EP / València.

El PSPV presidirà la Mesa de les Corts Valencianes amb el suport de Ciudadanos (C’s), que tindrà la Vicepresidència Primera de la cambra autonòmica, per virtut d’un pacte al qual han arribat ambdues formacions aquest dimecres, segons han informat a Europa Press fonts coneixedores de la negociació.

Així mateix, estimen que Compromís es quedaria amb la Vicepresidència Segona de la Mesa i les dues Secretaries serien per a PP i Podem, segons han apuntat les citades fonts.

Els socialistes confirmen així el seu enfrontament amb Compromís i Podem, i exploren consolidar aquesta fórmula per a la presidència de la Generalitat Valenciana.

D’altra banda, aquest dijous es constituiran les Corts després de les eleccions dels 24M.

Colomer i Argüeso

Segons Ràdio València, tot apunta al fet que el PSOE votarà conjuntament amb Ciudadnos per a ocupar la presidència i vicepresidència dels Corts, que recaurien en el socialista Francesc Colomer i l’Emilio Argüeso (Cs’).

D’aquesta forma el PSOE rebutja l’oferta de Compromis que plantejava una votació conjunta dels tres partits d’esquerra. Així les coses, Compromis i Podem s’haurien de conformar amb la vicepresidència segona i la secretària primera, mentre que els populars completarien la taula amb les secretària segona ocupada per l’actual president Alejandro Font de Mora.

L’acord entre PSPV i Ciudadanos per a la composició de la taula dificulta encara més les negociacions del tripartit per a ingernar conformar un nou govern valencià. Si socialistes i Ciudadanos estengueren l’acord per a la presidència de la Generalitat seria imprescindible que el Partit Popular s’abstinguera, a la qual cosa de moment els populares se neguen. Per tant una situació extrema que podria arribar a abocar fins i tot a la repetició de les eleccions.

Comparteix

Icona de pantalla completa