Nova edició del Projecte Emys, el major voluntariat ambiental del País Valencià

Aquesta setmana comença en el Tancat de la Pipa per a protegir i conservar poblacions de tortugues autòctones
9 juny 2015 01:00h
RedactaVeu / València

El dimecres 10 de juny, torna el Projecte Emys d'Acció Ecologista-Agró, una iniciativa de ciència ciutadana que durant els seus primers cinc anys de vida s'ha consolidat com el major voluntariat ambiental que es realitza al País Valencià per a conservar i protegir poblacions de tortugues autòctones. Enguany, el Projecte Emys comença en l'àrea de reserva del Tancat de la Pipa, ubicada en el cor del Parc Natural de l'Albufera de València i on AE-Agró ha aconseguit consolidar una població de tortuga d'estany europea (Emys orbicularis) i una de tortuga d'aigua ibèrica (Mauremys leprosa).

Fins al 20 de juny, els voluntaris del Projecte Emys treballaran pam a pam per a realitzar el seguiment de les dues poblacions de tortugues autòctones que habiten en el Tancat de la Pipa. Després, com en les edicions anteriors, aquesta iniciativa de ciència ciutadana es traslladarà a la resta d'espais naturals que formen part del Projecte Emys: la Reserva de Fauna Silvestre de la Finca de Penya (Marjal d'Almardà-Almenara), la Marjal de Rafalell i Vistabella-Massamagrell (Horta Nord), el Riu Canyoles (La Costera), el Pont Sec del Barranc del Carraixet (Horta Nord) i el Barranc del Pelós al seu pas pel Club de Golf El Bosque (Xiva, Foia de Bunyol).

A més a més, en aquesta sisena edició el Projecte Emys també s'estrenarà en dos noves localitzacions: El Clot de Bailón, ubicat en la Reserva de Fauna Silvestre del Barranc de l'Horteta de Torrent (Horta Oest), i el Riu Cautabán, un afluent del Xúquer que discorre per la localitat de Jalance (Vall d'Aiora-Cofrents).
  
next