Diari La Veu del País Valencià
Intersindical exigeix a la Conselleria que es pronuncie sobre La Fe de Campanar
RedactaVeu / València

Per a Intersindical Salut la Conselleria de Sanitat està procedint amb improvisació a l’hora de planificar el destí definitiu de les actuals instal·lacions de La Fe de Campanar i, tanmateix, està jugant amb l’opinió pública i amb la situació dels treballadors i treballadores del centre.

Sols cal repassar l’hemeroteca per adonar-se que la planificació i les decisions han estat fetes a colp d’interès electoral: es va començar amb una proposta de rehabilitació integral dels seus edificis per a convertir-los en un hospital mitjà; després es va passar a proposar la construcció d’un nou hospital i la reconversió de l’antic en un centre de llarga estada i de serveis sanitaris diversos pel barri de Campanar i, per últim, a proposar la seua demolició i la construcció d’un hospital nou. Tot, casualment coincidint amb diferents processos electorals.

Mentrestant, els usuaris dels barris afectats han suportat tota classe de molèsties esperant una solució definitiva, que no arriba mai, i escoltant promeses dels responsables polítics de la Conselleria que tampoc s’han fet realitat. Ara, a pocs dies de les eleccions autonòmiques, publiquen el concurs per les obres de demolició, una decisió que sembla políticament incorrecta perquè hipoteca la gestió dels futurs responsables.

Aquesta mateixa falta de planificació està afectant la plantilla del centre que, en el seu dia, desprès de l’obertura de La Fe de Malilla, va optar per mantenir-se a l’antic hospital amb la promesa d’una estabilitat laboral que més tard no s’ha vist garantida.

Era l’any 2011 quan, després d’un concurs de mèrits, la plantilla de La Fe de Campanar va triar entre anar al nou hospital o mantenir-se en el vell, tot en aplicació dels principis d’igualtat i mèrit, de forma que en funció de la seua puntuació s’establia un ordre de prelació a l’hora de triar les places a un centre i a l’altre.

Acabat el procés començaren els incompliments, ja que no es va obrir una de les quatre plantes d’hospitalització previstes i, a partir d’eixe moment, s’ha produït un degoteig de trasllat de dependències al nou hospital, com el laboratori d’urgències o el servei de farmàcia i de tancament de plantes d’hospitalització amb el consegüent trasllat forçós de la plantilla afectada. Per tant, la promesa d’estabilitat i la realització del concurs de mèrits han quedat en paper mullat i el personal traït en la seua planificació laboral i familiar de futur.

Ara es produeix el cop definitiu, si ningú li posa remei, i les instal·lacions es tanquen a final d’any per un període previsiblement llarg. Com sempre, el personal de La Fe de Campanar no sap, a hores d’ara, on serà traslladat, si aquest trasllat serà provisional o definitiu, quin serà el procediment a seguir i si tindran la possibilitat de triar places on puguen mantenir les condicions laborals actuals. Una situació d’incertesa i precarietat que afecta a més de 70 persones i que sols han tingut el silenci com a resposta.

Des d’Intersindical consideren que “aquest silenci sols obeeix que la Conselleria de Sanitat ha actuat amb presses i improvisació, per raons que no han deixat clares, sense preveure el destí d’aquest personal i sent conscients que deixen en herència als nous gestors un problema, que hauran d’abordar sense la deguda planificació i sense pràcticament temps per fer-ho. Per totes aquestes raons, des d’Intersindical Salut exigim a la Conselleria que es responsabilitze de les seues decisions, que asumisca les conseqüències i que facen un aclariment sobre el futur d’aquest personal.”

Comparteix

Icona de pantalla completa