Diari La Veu del País Valencià
Desconstruint Carolina Punset (II)

RedactaVeu / Altea.

El passat 21 de maig, Carolina Punset, candidata a la presidència de la Generalitat Valenciana per Ciutadans, va rompre a plorar en el seu comiat de la política municipal.

En la seua intervenció davant dels seus companys, Punset va repassar el seu treball com a regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Altea en aquesta legislatura i va destacar la consecució d’haver aconseguit “acabar el document del nou PGOU com a culminació a 8 anys de treball”, tal com va publicar en el seu dia el diari Información.

La ja diputada de Ciutadans va dir que el nou PGOU “no és el pla que jo haguera volgut per a Altea però és el millor possible perquè se salven més de 7 milions de metres quadrats de l’especulació present i futura, i perquè respecta l’entorn”.

Punset va advertir que s’havien muntat en aquest municipi dues llistes, UPyD i Compromís, “que tenen claríssims interessos entre els seus integrants en el món de la promoció immobiliària i de l’especulació, que s’han posat d’acord únicament i exclusiva per a tombar aquest pla general”.

Però La Veu ha tingut accés a diverses informacions que contrasten amb la versió de Carolina Punset sobre el PGOU i sobre el seu missatge de transparència i lluita contra la corrupció que predica el seu partit i el seu líder, Albert Rivera.

Des del passat 2 d’abril, la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana d’Altea ha estat exposat públicament després de l’aprovació pel ple municipal.

El procés d’elaboració d’aquest instrument urbanístic ha estat en mans, des de fa quatre anys, de Carolina Punset i del seu soci de govern Miguel Ortiz del Partit Popular i amb uns antecedents en urbanisme, al costat del seu ja nomenat primer tinent d’alcalde i regidor d’urbanisme Jacinto Mulet, que van arribar a eixir en la premsa a nivell estatal.

Cal recordar que Jaime Cortés, president fins fa poc del PP local, era al mateix temps el màxim propietari d’“Els ponts de l’Algar” i el president d’Altea Futura, la societat que al seu torn era agent urbanitzador d’aquest pla parcial.

Hi ha moltes coses que criden l’atenció de la redacció d’aquest nou Pla General exposat, fins i tot presumptament algun constructor va poder tenir informació de la seua redacció.

En 2010 es va presentar un projecte de regeneració de la ‘Gravera Quintanes’, situada en una zona protegida, agrícola i forestal d’Altea, al costat del riu Algar. Aquesta Pedrera té des de fa molts anys conflictes amb tots els habitatges i denúncies dels veïns que estan demanant el seu tancament.

Restauració de la pedrera 2010

Aquesta Pedrera és propietat de la família Moragues ( família molt vinculada al PP) que al seu torn és l’agent urbanitzador del Pla Parcial Belles Arts d’Altea.

En aquest projecte de 2010 (encara no era regidora d’Urbanisme Carolina Punset) es contemplava una regeneració completa de la pedrera (la seua explotació està pràcticament esgotada) recomponent la topografia natural del terreny original i la repoblació forestal d’aquest.

En la seua memòria es diu que l’ús futur serà d’“abocador controlat”. S’entén que és fins que acabe la seua regeneració.

PROJECTE 2010:

“En este caso la restauración planteada consiste en el relleno del hueco con residuos inertes procedentes de obras de desmonte y excavación, de acuerdo al contrato que la empresa titular de la cantera tiene con la adjudicataria de las obras y su posterior revegetación. Por lo tanto el uso futuro de la zona será la de vertedero controlado de residuos inertes, de acuerdo a la legislación vigente.” MEMÒRIA pág 65.

Aquest projecte no va arribar a aprovar-se.

En 2014 després de tres anys de negociacions amb Carolina Punset presenten un segon projecte on ja no regeneren la topografia original, sinó que solament aporten les terres que se suposa que aquest agent urbanitzador disposarà de les obres del pla parcial Belles arts, deixant-li una gran esplanada en la zona baixa de la pedrera i sense regenerar el front de pedrera. I el més curiós és que en la seua nova memòria apareix un canvi d’ús del sòl de la pedrera (solament de la pedrera) i diu:

PROJECTE 2014:

“En este caso la restauración planteada consiste en el relleno del hueco con residuos inertes procedentes de obras de desmonte y excavación, de acuerdo al contrato que la empresa titular de la cantera tiene con la adjudicataria de las obras y su posterior revegetación. Por tanto el uso futuro de la zona será de “Uso recreativo”. MEMÒRIA pág 66.

La pregunta seria:¿com sabia el sr. Moragues al juliol de 2014 que el Pla General exposat públicament a l’abril de 2015, canviaria l’ús a la seua propietat? (s’adjunten fitxes del PGOU).

¿Com va redactar un projecte adaptant la topografia i les condicions de regeneració a un canvi d’ús que s’anava a produir un any després? Hi ha hagut informació privilegiada?

Hi ha hagut pressumpta o suposada prevaricació en favor dels interessos de l’empresa?

Comparteix

Icona de pantalla completa