Diari La Veu del País Valencià
Mònica Oltra: Recuperar el terme oficial País Valencià no interessa ara als valencians

RedactaVeu / València.

La candidata de Compromís a presidir la Generalitat Valenciana, Mònica Oltra, considera que hi ha altres prioritats per davant de recuperar el terme País Valencià, segons ha manifestat en declaracions a Catalunya Ràdio. “No anem a posar-nos a discutir coses que en l’Estatut estan tancades”, ha indicat.

En concret, la periodista li formula la següent pregunta: “Vostés tornaran aquestos mitjans públics -TV3 al PV, Canal 9 i Ràdio 9- i també, naturalment, per exemple es plantegen recuperar el nom de País Valencià, perquè Ferran Torrent li advertia a Mònica Oltra: compte amb les primeres mesures que prenguen que la gent els ha votat en clau social més que en clau nacional?”.

En la seua resposta, Mònica Oltra apunta: “Nosaltres farem la política que portem en el programa electoral. I farem la política que té a veure en una situació d’emergència social absolutament dramàtica que fa que un terç, segons les ONGs i un 27% segons l’INE, de persones al nostre territori estan en situació d’exclusió social. Viuen per sota del llindar de la pobresa. Estem parlant que UNICEF xifra en 36,6% la pobresa infantil al nostre territori. Això vol dir que 4 de cada 10 xiquets viu en situació de pobresa. És intolerable. Jo sincerament, crec que no tenim temps per a altres coses perquè aquesta gent ja no té temps”. I acte seguint afegeix: “És una situació absolutament dramàtica i aleshores nosaltres ens posarem a discutir coses que en l’Estatut estan tancades i que no són les preocupacions dels valencians”.

A més, en la mateixa resposta pel que fa a la primera pregunta, Oltra també es mostra partidària de recuperar un Canal 9 més plural que abans: “Altra cosa és la televisió i ràdio pública, els mitjans de comunicació públics que el que fan és garantir un dret com és el dret a la informació, a la llibertat d’expressió, i els drets lingüístics en el nostre cas. I això sí que és una qüestió que té a veure amb la tutela dels drets fonamentals, i en aquests moments als valencians ens han furtat eixos drets”, ha manifestat.

Podeu escoltar l’entrevista completa a Mònica Oltra en aquest enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa