Diari La Veu del País Valencià
‘So_, crit, tro’: Exposició d’immanències populars valencianes a La Gallera
Sixto Ferrero / València

El proper divendres (5 de juliol. 20:00h) s’inaugura l’exposició “Batallar/Batallem. Resistència i cultura comuna” a la Sala La Gallera de València. L’acte comptarà amb la intervenció del músic i compositor Llorenç Barber, el vocalista Jordi Palau i el Dj Carles Biano (Orxata Sound System).

L’exposició que s’estendrà fins al 27 de setembre, està articulada al voltant de la “reinterpretació d’allò popular com a part de la subalternitat i de la resistència davant tot allò hegemònic”. D’ací naix eixa acció de seguir batallant, ara potser més que mai i cal dur-la al present l’acció: batallar, però, que es pretén es faça col·lectivament, per això es proposa també: batallem.

Amb una activitat permanent dins La Gallera (l’horari serà l’habitual de la sala: de dimarts a dissabte de 17:00-20:00h), l’exposició comptarà amb diverses propostes artístiques que han begut de la font popular però, les reinterpreten o les ofereixen repensades per a la contemporaneïtat.

La programació, a banda de la inauguració d’aquest divendres, compta amb l’actuació de Niño de Elche i Rafel Arnal per al 13 de juny.

El 18 de juny al matí, per als escolars (11:30h) s’hi farà una “mascletà” amb la intervenció de Rafel Tormo. El 23 de juliol Yolanda Benalba oferirà una performance, la qual obrirà posteriorment un temps per al descans estival. L’11 de setembre es mamprendrà l’activitat amb una Conversa: Santiago López Petit i Antonio Méndez Rubio amb el títol “Politització del quotidià”, però a més a més intervindran els experimentalistes d’E.S.O.C i la Xaranga Caramelo.

El 17 de setembre serà el torn d’Anna Recasens i Marc Sempere (de Compartir Dóna Gustet) amb “Intervenció cuines polítiques”, als quals acompanyaran en directe Sènior i el Cor Brutal. El darrer espectacle serà el 19 de setembre amb La Moma i Maria Arnal

Durant els mesos que comprèn l’exposició es podran veure videoprojeccions sobre la “Simfonia de ciutat” o la instal·lació/videoprojecció de “l’Anticonferència” o la partitura visual “Arbre de postals” de Llorenç Barber.

També es podrà veure la videoprojecció del curt “Tot” dels Orxata Sound System, enregistrat a Islàndia en 2012, així com les wiki-lletres del grup.

Les obres de Rafel Tormo que es podran veure són “Implosió Impugnada núm. 15b” i “Implosió impugnada núm. 17”. Al facebook de Batallar/Batallem es podran seguir totes les novetats i les convocatòries dels espectacles.

Comparteix

Icona de pantalla completa