Diari La Veu del País Valencià
Possible destrucció de documentació a Governació abans de la detenció de Castellano
ACN / València

La diputada ha sol·licitat que també s’incloga en l’ordre del dia de la diputació permanent un requeriment de les Corts al govern d’Alberto Fabra per al bloqueig dels servidors informàtics i la garantia de no destrucció de documentació tant informàtica com en paper.

Oltra remarca que la destrucció de documents públics és un delicte. “Alberto Fabra em va assegurar que facilitaria el traspàs de poders al nou govern, però veiem que el PP se’n va com han governat, de manera indecent”, ha assenyalat.

Governació indica que els agents judicials han rebut tota la documentació sol·licitada.

La conselleria valenciana de Governació ha emès un comunicat en el qual assegura que el trasllat de documentació efectuat aquest divendres forma part de la pràctica ordinària de la gestió de documents d’aquest departament, ja que els arxius que disposa a la seu de la conselleria no arriben per guardar tota la documentació. En aquest sentit, afegeix que periòdicament trasllada documentació a l’arxiu general, situat a Riba-roja de Túria (Camp de Túria).

En relació amb la desactivació del sistema d’alarmes, Governació manifesta que el protocol estableix que s’eliminen els sistemes de seguretat de la porta secundària d’accés (so d’alarma) per facilitar l’entrada del vehicle al punt establert per a la recollida de documentació.

La Conselleria especifica que les alarmes s’han desactivat per ordre del personal de seguretat a les 8:30 hores,” moment en què els funcionaris de la Brigada d’Investigació de Blanqueig de Capitals i Anticorrupció de la UDEF ja es trobaven a les dependències d’aquesta conselleria”.

“Res de documentació traslladada aquest matí té relació amb la que és requerida per agents de la Brigada d’Investigació de Blanqueig de Capitals i Anticorrupció de la UDEF”, manifesta la Conselleria.

En aquest sentit, indica que els agents que s’han personat en les dependències de la conselleria de Governació i Justícia a les 8:20 hores de divendres,” han rebut tota la documentació sol·licitada i que consta en aquestes dependències, tal com consta en l’acta de lliurament”. Així mateix, assenyala que els documents que s’han traslladat corresponen a diversos expedients de la intervenció delegada.

Finalment, la Conselleria informa que ha emprès les accions legals oportunes davant les informacions “que han pretès vincular un trasllat ordinari de documentació amb el delicte d’infidelitat en la custòdia de documents i de violació de secrets”.

Comparteix

Icona de pantalla completa