Diari La Veu del País Valencià
Grisolía: ‘Tant de bo Puig siga president. Fabra ho ha fet regular i Rajoy malament’
RedactaVeu / EP / València

El professor Grisolía ha realitzat aquestes declaracions als mitjans de comunicació ahir dilluns, abans de la celebració del Ple del CVC, en ser preguntat pel nou panorama electoral que es planteja després de les eleccions autonòmiques i municipals d’aquest diumenge, en les quals el PP ha perdut la seua hegemonia i el Parlament valencià ha quedat segmentat amb els 31 escons del PP, 23 del PSOE, 19 de Compromís, 13 de Podem i 13 de Ciutadans.

Segons el professor, “s’esperava alguna cosa així sens dubte” per la qual cosa no li ha sorprès “gens” el resultat. És més, “tant de bo el president siga Puig perquè és molt bon amic de la Fundació i dels Premis Jaume I, de manera que açò em complau molt”, ha subratllat.

Grisolía ha assegurat tenir “molt d’afecte” pel líder del PSPV-PSOE i ha insistit: “Si Puig és el president a mi m’alegraria molt”. Si finalment es forma un nou Govern autonòmic, el que li demanaria és “que es preocupe una miqueta més de la ciència”.

Puig i Grisolia, en una imatge d’arxiu. Foto: El País.

Per al president del CVC, el descens del PP era una cosa esperada. D’una banda, el govern de la Generalitat d’Alberto Fabra ho ha fet “regular” fins a hui, ha dit, i per una altra el Govern estatal de Mariano Rajoy no li mereix “molt bon concepte”. “Crec que ha sigut un mal president”, ha sentenciat.

Pel que fa a la situació en l’Ajuntament de València, on l’alcaldessa Rita Barberá ha perdut la majoria absoluta del PP i s’ha quedat amb 10 regidors, seguida de Compromís amb 9, Ciutadans amb 6, PSPV amb 5 i València en Comú amb 3, sí s’ha mostrat “sorprès” amb el descens de vots a la candidatura de Barberá.

Preguntat per la influència del nou escenari polític en òrgans estatutaris com el CVC, Grisolía ha defensat que no tindrà conseqüències atès que són una institució “apolítica”.

En la mateixa línia s’ha pronunciat el secretari del CVC, Jesús Huguet, qui ha recordat que aquest òrgan consultiu “ha d’estar per sobre de les eleccions” i que ja que es va renovar en 2011, no hi haurà canvis fins al 2017. L’única cosa que està pendent és la vacant de Ramón de Soto, que s’haurà de cobrir, ja quan es constituïsquen les Corts Valencianes.

El CVC té la seua dinàmica i continuarà treballant com fins ara en els informes que encara té pendents, ha dit. En tot cas, si es renoven ajuntaments, diputacions i Generalitat comencen a demanar informes sobre BIC i aquest tipus de coses, ha apuntat. “Ara encara no es veurà, però a partir del nou curs, setembre-octubre segurament tinguem més càrrega”, ha augurat.

En qualsevol cas, es forme el Govern que es forme, Huguet li demanaria el que sempre demana a tots els governs i institucions valencianes: “que tinguen molt presents totes les nostres recomanacions perquè són sempre en benefici de la cultura valenciana i no van mai en funció d’interessos privats”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa