Reinauguració de la mostra ‘La Història Natural en l’Institut Lluís Vives'. Vídeo

Després del seu pas pel Palau de Cerveró de València, el passat dijous, 14 de maig,  es va reinaugurar, a la capella de l’Institut Lluís Vives de València, l’exposició que porta per títol “La història natural en l’institut Lluís Vives als inicis del segle xx. Espai de ensenyament, lloc de ciència”.
18 maig 2015 01:00h
Laboratori de l'Institut d'Hidrobiologia.
RedactaVeu / València
 
A les 19:30 hores, després d’unes  unes breus paraules de benvinguda a càrrec de la directora, Carmina Valiente, el representant de l’Institut López Piñero, Àlvar Martínez, i el comissari de l’exposició, el professor José María Azkárraga, procediren a la seua presentació i justificació dels motius de la mateixa.
 
Tots insistiren en la brillant tasca investigadora del Laboratori d’Hidrobiologia, fundat en 1912 en l’Institut General i Tècnic de València, antecessor de l’actual IES Lluis Vives, i la destacada pràctica docent desenvolupada pel Gabinet d’Història Natural en el trànsit entre els segles XIX i XX.
 
L’exposició, instal·lada al cor de la capella del centre, es perllongarà fins al dia 30 de juny i està oberta, prèvia reserva, per a visites guiades en grup.
 
 
Els instituts, centres d’investigació i cultura
 
A principis del segle xx els instituts tenien una activitat molt més diversa que l’actual. Més enllà de la mera docència, en molts casos actuaven com a vertaders centres d’investigació i cultura. L’Institut de València (no es diria Lluís Vives fins a 1930), gràcies a una favorable conjunció de personalitats i de mitjans disponibles, va arribar a destacar en el camp de la Història Natural. El seu complet museu, amb valuoses col·leccions de tot tipus, la creació d’un laboratori dedicat a l’estudi de l’ecologia de les aigües dolces, que va ser pioner a l’Estat espanyol, i una revista pròpia, els Anales del Instituto, on es van publicar majoritàriament investigacions biològiques d’alt nivell científic, li van atorgar reconeixement a escala internacional.
  

Descargas

next