Diari La Veu del País Valencià
‘Mostra La Ploma’, 1r festival de documentals i curts LGTB de València
RedactaVeu / València

La mostra es celebrarà els dies 5, 11, 12 i 13 de juny en el Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València i en l’Espai d’innovació i creació Las Naves. A més de la col·laboració d’aquests dos espais, Lambda ha comptat amb la “inestimable” ajuda de ZINEGOAK-HEGOAK i de ‘Cortos por la Igualdad’ per a posar en funcionament aquesta nova proposta cultural a la ciutat de València.

La programació, que es presentarà el pròxim dia 19 de maig, s’agrupa en quatre sessions que tractaran diferents eixos temàtics. En cada una de les sessions es projectaran documentals i curts de recent producció sobre els quals posteriorment es realitzarà un debat amb la participació del públic i persones convidades. Entre altres han confirmat la seua participació Boti García Rodrigo, expresidenta de la FELGTB i Carla Antonelli, activista i parlamentària de l’Assemblea de Madrid.

Segons Fani Boronat, coordinadora general de Lambda, era “necessari” que València comptara amb una mostra d’aquest tipus “per a obrir noves mirades sobre les persones que conformem la comunitat LGTB: les nostres circumstàncies personals i socials, somnis, necessitats, pors, inquietuds, participació en la societat i un fum de qüestions sobre les quals el cine pot informar i sensibilitzar a tot tipus de públic”.

Sessions d’accés gratuït

A més de les sessions programades durant l’Orgull LGTB, estan previstes sessions monogràfiques al llarg de l’any. Lambda pretén que ‘Mostra La Ploma’ passe a ser una cita popular en l’agenda cultural valenciana, per això les sessions seran d’accés gratuït fins a completar l’aforament de les sales.

Comparteix

Icona de pantalla completa