Diari La Veu del País Valencià
Una jutge confirma el processament de 20 policies per presumptes lesions el 14-N
RedactaVeu / València

Així s’assenyala en una interlocuitòria, amb data 4 de maig, en la qual desestima el recurs de reforma interposat pels agents que demanaven el sobreseïment de la resolució dictada per aquest mateix òrgan el 19 de febrer, en la qual va acordar processar els policies. La decisió no és ferma i contra ella pot interposar-se recurs d’apel·lació en el termini de cinc dies.

La magistrada-jutge assenyala en l’acte que les al·legacions del recurs no desvirtuen la legalitat de la resolució impugnada, que confirma en considerar que existeixen “clars indicis” de l’existència d’un possible il·lícit penal, per la qual cosa decideix continuar amb el procediment. No obstant açò, es farà amb la característica apuntada pel ministeri fiscal que, a la vista de l’informe mèdic forense i de les lesions detectades, va considerar que els fets podrien ser considerats com una falta de lesions i no delicte.

En la resolució, la magistrada indica que l’Advocat de l’Estat va al·legar en el seu escrit que fins a 20 agents de Policia havien prestat declaració com a imputats i negat la seua participació en els fets.

No obstant açò, assenyala que, al contrari d’eixa part que sosté que no han sigut identificats com a partícips en els fets, ella va poder veure -igual que altres parts- el vídeo que un dels testimonis havia aportat i en el qual es pot comprovar “com alguns agents colpegen dues persones” que estan parades a la porta d’un establiment, i alguns d’ells “són perfectament recognoscibles” malgrat portar casc i que ells negaren ser els autors dels colps.

Segons ha informat l’Associació per la Defensa de les Llibertats i Drets Socials i Civils, els fets tenen el seu origen en les agressions de policies antidisturbis durant la vaga general del 14 de novembre de 2012 als voltants de la plaça de Sant Agustí i carrer Xàtiva de València.

Des de l’entitat s’han felicitat d’aquesta nova resolució “que trenca la tradicional línia d’impunitat dels antidisturbis”. “És important la resolució judicial, ja que conforma la imputació dels 20 agents antidisturbis, un fet que és la primera vegada que es produeix a l’Estat espanyol amb tal quantitat d’agents implicats”, ha indicat en un comunicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa