Diari La Veu del País Valencià
Alemany: ‘Si hui dia es pot parlar de professionals, eixos són els mestres’. Vídeo
L. Part / València

El presentador i humorista valencià Eugeni Alemany és un dels nous testimonis protagonistes de la campanya #gràciesprofes. En la seua intervenció davant la càmera assegura que els docents de valencià són uns “complidors” -els únics que han complit realment la Llei d’Ús-, a més d’un grans “professionals”.

“L’assignatura de valencià sí que molava, ha estat més vinculada a la realitat que el castellà i en ella s’ensenyava a raonar”, comença recordant Eugeni Alemany en el vídeo de quasi 6 minuts de duració que protagonitza l’humorista valencià dins de la campanya #gràciesprofes, on es recullen testimonis diversos amb l’objectiu de contribuir a fer que la societat conega el treball que es du a terme cada dia a les aules en favor de la dignificació del valencià.

“En referència a la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià, crec que els que realment han complit són els mestres. Això és ‘intatxable’”, assegura amb fermesa Alemany argumentant que “ells –els docents- han fet el que diu la Llei no, en canvi, com a Canal 9, que no ha complit la Llei per la que se creà i per la qual s’havia de fomentar l’Ús del valencià” ja que “era una tele amb algunes coses en valencià i altres en castellà, un poc caòtica”, pel que fa a l’ús de la nostra llengua.

“Els mestres ho hem fet de puta mare”

“Jo crec que els mestres de valencià –apunta Alemany- , que sempre tenen la sensació que estan tan malament i tan putejats, s’haurien de plantar davant l’espill i dir: ‘ie, que ho he fet de puta mare!’ Que a voltes toca un poc pegar-se una palmadeta a l’esquena! Que a ells, tot el que se’ls ha demanat ho han complit, i damunt posant-los sempre molts entrebancs”.

Eugeni Alemany ha dedicat aquesta entrevista de la campanya #gràciesprofes als mestres de valencià “per ensenyar-me a pensar i a tindre criteri propi”.

Comparteix

Icona de pantalla completa