Diari La Veu del País Valencià
S’avança la prohibició de cremes agrícoles per les altes temperatures i el ponent
RedactaVeu / València

Concretament, entre el 18 de maig i el 30 de setembre, no es poden cremar marges de cultiu o restes agrícoles o forestals, canyars, canyissars o matolls, lligats a algun tipus d’aprofitament ramader, cinegètic o de qualsevol altre tipus, en terrenys forestals, adjacents o amb una proximitat menor a 500 metres d’aquells.

A més, la resolució que ahir va publicar el DO valencià restringeix les accions o activitats arreplegades en els plans locals de cremes i autoritzacions. D’aquesta manera, es deixen en suspens, entre el 18 de maig i el 30 de juny, totes les accions o activitats contemplades en els plans locals de cremes o en les autoritzacions nominatives que contradiguen l’establit en la present resolució.

Aquesta mesura s’ha realitzat atenent a les temperatures excepcionalment altes que s’estan produint, amb la finalitat d’aconseguir una major prevenció dels incendis forestals en les muntanyes i terrenys forestals del País Valencià.

Cal recordar que un gran nombre d’incendis forestals registrats estan causats per la mà de l’home (incendis provocats o per negligència) i haurien sigut evitables. Per aquest motiu, des de la Generalitat es fa una crida a la prudència dels ciutadans, al respecte de la normativa i al seguiment dels consells que des del Centre de Coordinació d’Emergències es comuniquen a la societat per a evitar incendis forestals derivats de negligències.

Comparteix

Icona de pantalla completa