Diari La Veu del País Valencià
Aquest diumenge, XXVI Dia de la Bici de Sagunt
RedactaVeu / Sagunt

Els organitzadors del Dia de la Bici han fet una crida a tots els veïns de Sagunt i el Port de Sagunt a participar en l’acte “i pedalejar amb nosaltres per a exigir un nou model de mobilitat urbana, més respectuós amb la natura i amb les persones i basat en una nova cultura de la bicicleta”.

Es tracta d’una cita festiva i reivindicativa que té com a objectiu posar en valor la bicicleta com a mitjà de transport i impulsar un canvi en el model de mobilitat de la ciutat, tant urbana com interurbana, ja que “cada vegada hi ha més bicicletes pels carrers de Sagunt i el Port de Sagunt, on cada vegada també tenim més carrils-bici. Però, la bicicleta encara no té el paper protagonista que desitgem i que necessitem”.

Per això, enguany, el lema del XXVI Dia de la Bici de Sagunt, que comptarà amb la participació de la Federació Veïnal de Sagunt i la Penya Ciclista Portenya, torna a ser “Més Bici”. “Volem i necessitem més bicicletes pels carrers i més i millors infraestructures ciclistes a la ciutat. Només així podrem superar l’actual i anquilosat model de mobilitat, basat en el cotxe i culpable en gran mesura de l’escalfament global del planeta i del canvi climàtic, i substituir-lo per un nou model realment sostenible i respectuós amb la natura i les persones”, argumenten els impulsors d’aquesta iniciativa.

Foto: Morvedre en bici.

Segons ells, cal “canviar el model de mobilitat urbana i interurbana”, cal “repensar el disseny de la ciutat” i cal “consolidar una nova cultura de la bicicleta, on la nostra amiga de dos rodes tinga un paper clau en l’imaginari col•lectiu de la ciutadania com a mitjà de transport quotidià”. Açò només serà possible, apunten, “amb la implicació de diferents actors, com per exemple els mitjans de comunicació, l’escola i especialment el pròxim equip de govern”.

>

Per això, des de Morvedre en BiciAcció Ecologista Agró conviden tothom “a pedalejar amb nosaltres aquest pròxim diumenge per a impulsar aquest canvi cultural i exigir més i millors infraestructures ciclistes a la ciutat de Sagunt. Perquè volem i necessitem més bici”, conclouen.

La bicicleta és un mitjà de transport eficaç, ràpid,econòmic, saludable, amigable i respectuós amb la naturalesa.

Comparteix

Icona de pantalla completa