Diari La Veu del País Valencià
El Cabanyal és ‘un malalt que pot morir en la taula d’operacions’
RedactaVeu / València

El Col·legi Territorial d’Arquitectes de València reclama una solució per al barri del Cabanyal, que considera “un malalt que pot morir en la taula d’operacions per excés d’anestèsia”.

Segons informa en un comunicat, així li l’ha traslladat als diferents candidats de cara a les pròximes eleccions municipals amb els quals s’ha reunit, en el seu moment amb Alfonso Novo, del PP, i recentment amb Joan Ribó, de Compromís, i Amadeu Sanchis, d’EUPV.

El seu president, Mariano Bolant, ha abordat amb ells la visió dels arquitectes valencians sobre qüestions com El Cabanyal, el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU), la peatonalització del centre i les “Tres Places” o la sostenibilitat de la ciutat.

En les seues reunions amb els candidats, Bolant s’ha referit al Cabanyal i ha incidit en “la necessitat imperiosa que els polítics, independentment del seu signe, donen una solució a aquesta zona de la ciutat”.

Davant la delegació de Compromís, liderada per Ribó i al qui acompanyava el número 2 de la coalició Enric Morera, ha demanat que tinguen en compte els arquitectes i la institució col·legial en la configuració futura de la ciutat.

Solucions alternatives

Bolant ha plantejat que El Cabanyal “és un malalt que pot morir en la taula d’operacions per excés d’anestèsia” i que “hui dia s’obrin solucions alternatives per al barri tenint en compte que el temps ha oferit nous vials d’obertura de València a la mar alternatius”.

Segons les mateixes fonts, els arquitectes i Compromís “han coincidit en la necessitat del soterrament de vies, han abordat la paralització del PGOU i han coincidit en la necessitat de rehabilitar i aplicar les inspeccions tècniques d’edificis per la seua legalitat i perquè contribuiran a crear un teixit productiu empresarial”. A més, els responsables del Col·legi d’Arquitectes també han demanat a Compromís que disminuïsca la legislació que s’aplica en la normativa urbanística.

Amb Amadeu Sanchis

En la reunió amb Amadeu Sanchis, Bolant li ha traslladat “la necessitat que la veu que integra els 2.500 arquitectes valencians es faça present en la construcció de la ciutat”.

Segons indica, “EU arreplega ja alguns dels postulats del CTAV en el seu programa, com la peatonalització de la Plaça de la Reina segons el concurs que va organitzar el Col·legi en 1999 o la necessitat de fomentar la rehabilitació d’habitatges”.

Bolant ha admès que la proposta per a la Plaça de la Reina “queda hui integrada en la iniciativa del Col·legi que recolza la creació de l’eix de les 3 places, Sant Agustí, Ajuntament i Reina, i que siga un concurs públic, obert i transparent el que s’organitze per a trobar el projecte idoni”.

Després de Compromís i EUPV, en els pròxims dies continuarà aquesta ronda de contactes amb la resta de forces polítiques. Segons les mateixes fonts, els arquitectes estan tancant ja diferents trobades amb el PSPV, Ciutadans i Podem.

Comparteix

Icona de pantalla completa