Diari La Veu del País Valencià
Amàlia Garrigós recull el Premi Ràdio Associació 2015 pel programa ‘El Mural’ Vídeo
ACN / Barcelona

L’acte de lliurament dels premis ha estat conduïda per Pep Plaza, que ha fet aparèixer els seus personatges més cèlebres. Marcelí Virgili del ‘Versió RAC1’, encarnat per Jaume Nolla, tampoc s’ha perdut la cerimònia, que ha esdevingut un càlid homenatge a la ràdio amb grans dosis d’humor.

L’acte de lliurament dels premis ha atorgat el guardó al millor programa de ràdio a ‘El món a RAC1’ de Jordi Basté per haver trencat tots els sostres d’audiència de la ràdio matinal a Catalunya. En aquest apartat han rebut una menció de qualitat els programes ‘Què vols Ser?’ de la Ser i ‘Font de Misteris’ d’IB3 Ràdio.

En rebre el guardó, Basté -acompanyat per tot el seu equip- ha manifestat que la ràdio “se sent” es porta “a dins, al cor” i assegura que no entén de “rellotges” sinó de “ganes de compartir amb la gent el què passa cada dia”.

‘El Mural’ d’Escola Valenciana, que combina l’emissió de ràdios locals i Internet, ha recollit el premi a la innovació per haver convertit el buit deixat per la desaparició de Canal 9. En recollir el premi, la directora, Amàlia Garrigós, ha constat que viuen un “moment d’optimisme no ingenu” producte de la voluntat “per treballar i seguir a les trinxeres fins albirar una llum a l’horitzó”.

Paral·lelament, han desplegat una samarreta amb un lema reivindicatiu sobre la desaparició de RTVV.

En la mateixa categoria, dos programes han rebut una menció de qualitat: ‘InstiNews’ de Ràdio Taradell i ‘Univers Moto GP’ de Catalunya Ràdio.

En l’apartat audiovisual, el ‘Guardó 1924’ se l’ha endut el delegat de TV3 a Madrid, Josep Capella, que ha agraït el premi afirmant que “és un esperó” per continuar treballant.

El premi al millor professional ha anat a parar a Jaume Nolla, del ‘Versió RAC1’, que ha recollit el guardó acompanyat per Toni Clapés. El seu alterego, Marcelí Virgili, també ha volgut ser present a l’acte i no s’ha estat de fer bromes amb el conductor del programa.

Finalment, el premi al millor programa de ràdio local l’ha recollit l’espai ‘El Pis d’Estudiants’ de 7DERÀDIO, que presenta un resum de l’actualitat setmanal a través de les diverses seccions d’informació, entreteniment i humor des de la perspectiva d’un grup de joves. Una de les presentadores del programa ha reivindicat la ràdio “per joves i feta per a joves”, mostrant la la cara “divertida” i “l’optimisme” davant les adversitat. “Som la generació ni-ni, ni callem ni ens conformem”, ha asseverat. L’equip ha culminat els agraïments fent-se un ‘selfie’ en directe amb el públic. La menció de qualitat en aquest apartat ha estat per ‘Circ Petit’ de Ràdio Sant Quirze i ‘Espiadimonis 2.0’ de Ràdio Arenys.

Gemma Nierga, Santi Carreras, Jordi Beltran i l’ACR celebren les mencions d’honor

El jurat també ha atorgat les mencions d’honor als professionals Gemma Nierga, que presenta ‘Hoy por hoy’ a la Ser, per haver desenvolupat la seva tasca des de diversos mitjans catalans i estatals amb una anàlisi rigorosa de l’actualitat. En recollir el premi, Nierga ha assegurat que la màgia de la ràdio “és el què ens uneix” i ha entès el guardó com un reconeixent “per a la ràdio en castellà pensada en català”.

El guardonats

Han rebut la mateixa distinció Santi Carreras, exdirector de programes de Catalunya Ràdio, per la seva dedicació al camp de la radiodifusió, Jordi Beltran, conductor del ‘Rac1ncentrat’, per la seva trajectòria professional combinada amb l’àmbit de la docència i, finalment, la menció d’honor a l’Associació Catalana de Ràdio per la campanya ‘Radioeficàcia’ de reivindicació de la ràdio com a mitjà totalment vigent en l’àmbit de la projecció publicitària.

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha celebrat els premis i ha posat la ràdio com a referent per haver tingut “moltes sentències” i totes han acabat sent “superades”. Així, ha insistit que el mitjà ha de servir com a exemple “per enfocar com s’han de fer les coses al nostre país”.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa