Diari La Veu del País Valencià
EUPV aclareix que l’exministre Costa no és administrador de Costa Advocats ni del Cas Legis
RedactaVeu / EP / València

Esquerra Unida va emetre a última hora d’ahir dimecres un comunicat de “rectificació, precisions i ampliació d’informació”, després que pel matí assenyalara en una roda de premsa que una de les empreses suposadament vinculada a la presumpta trama corrupta d’Imelsa, Carsan Rent a Car, va facturar al despatx dels germans Costa, Juan i Ricardo, exministre de Ciència i Tecnologia i exsecretari general del PP valencià, respectivament, un total de 300.393 euros entre els anys 2010 i 2012 a pesar que la firma estava ja en concurs de creditors.

L’exministre Juan Costa.

Després de la roda de premsa, en la vesprada nit d’ahir dimecres, EUPV va emetre un comunicat de premsa en el qual explica que Juan Costa Climent no figura com a administrador en J. Costa Advocats i Assessors d’empresa SLP ni en Cas Legis SLP. Això sí, en ambdues empreses figuren, entre d’altres, Ricardo Costa Climent i Juan Costa Galindo.

Així mateix, puntualitza que José Vicente Roldán Martínez ha sigut soci i director -no “soci director”- de l’oficina de Madrid de Magdaleno Advocats. De la mateixa manera, indica que Roldán Martínez va ser nomenat administrador concursal de Carsan Rent a Car en 2010, tot i que treballava en un altre bufet. De fet, l’administrador concursal Roldán Martínez ha negat, després de llegir les declaracions d’EUPV, ser soci dels exdirigentes ‘populars’ ni haver tingut relació mercantil ni laboral amb ells. Així mateix, ha anunciat accions penals contra la formació d’esquerres.

EUPV també ha aprofitat per a informar que l’empresa Spartaki Sinergies està domiciliada en el carrer Roger de Lauria, 24, 1r des de 2009. En eixes dates figurava en dit domicili Lloria i Sanmartín Assessores SLP. Magdaleno Advocats SLP es domicilia allí el 17 de juny de 2013.

El bufet també havia advertit que emprendria accions legals contra el partit polític si no rectificava les declaracions en les quals assegurava que Magdaleno Advocats “té la mateixa adreça des del 17 de juny de 2013 que Spartaki Sinergies”.

El despatx de Ricardo Costa facturà 300.000€ en 2 anys a la trama

La diputada provincial d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, juntament amb el candidat a la Presidència de la Generalitat va desvelar ahir de matí en roda de premsa que el despatx d’advocats de l’exportaveu del PP en les Corts, Ricardo Costa, facturà 300.393,46 euros, entre 2010 i 2012, a una de les empresa implicades en la presumpta trama de la Diputació de València. En la seua compareixença Pérez Garijo va apuntar que, a mesura que avancen les indagacions d’Esquerra Unida sobre la presumpta trama “anem descobrint la vinculació de despatxos vinculats a dirigents del PP valencià”.

Rosa Pérez Garijo i Ignacio Blanco, aquest dimecres durant la roda de premsa. Foto: EUPV

“Els cercles concèntrics de la presumpta corrupció van estenent-se cada cop més”, va afegir la diputada provincial, qui va subratllar que les vinculacions que ha descobert EUPV entre empreses de la presumpta trama i el despatx d’advocats de Ricardo Costa “ens semblen molt sospitoses”, per la qual cosa va anunciar que ampliaria la denúncia del ‘cas Imelsa’ sobre la presumpta trama de corrupció amb aquests fets.

Comparteix

Icona de pantalla completa