Diari La Veu del País Valencià
Cooperació, formació i solidaritat des d´Algemesí amb el poble saharauí

RedactaVeu / Algemesí.

Aquest nou viatge de l’AASPD (el quart des que començaren amb el projecte de cooperació a l’octubre del 2012) és molt important, ja que a més de la feina que es durà a terme amb les famílies i els xiquets amb discapacitat en el campament d’Smara, els dies 2, 3, i 4 de maig es realitzaran unes jornades formatives amb el personal mèdic, assistencial i les mateixes famílies i xiquets de tots els campaments.

En aquestes jornades, els cooperants de l’AAPSD faran una posada en comú de les tècniques fisioterapèutiques que milloren la vida diària d’aquestos xiquets afectats per discapacitats profundes, i també mostraran el funcionament de la cadira terapèutica dissenyada per l’AAPSD, i que ja està dos anys en funcionament en alguns dels campaments. Les famílies podran comprovar en directe com la correcta aplicació d’aquesta cadira ha millorat ostensiblement la vida dels xiquets que ja fa dos anys que la utilitzen.

A més, aquest nou viatge també servirà per comprovar l’arribada del material mèdic i alimentari que l’AAPSD va enviar en la Caravana per la Pau de 2015 del passat febrer, i per preparar el proper viatge dels cooperants, als quals sols els falta treballar en 2 dels 5 campaments de refugiats.

Els cooperants tenen previst tornar el 4 de maig. Una vegada arribats a casa, els membres de l’AAPSD començaran la preparació del proper viatge, planificat per a l’octubre del 2015, amb energies renovades per l’èxit del projecte.

Comparteix

Icona de pantalla completa