Diari La Veu del País Valencià
No veurem Blasco entrar en la presó… abans de les eleccions
EP / RedactaVeu / València

Es tracta del segon ajornament en l’alt tribunal per a pronunciar-se sobre la causa pel frau d’ajudes al Tercer Món, dins de la peça 1 del conegut com a Cas Cooperació, relativa a irregularitats en la concessió d’ajudes per part de Solidaritat a la Fundació Cyes per a projectes a Nicaragua, i per la qual Blasco va ser condemnat a huit anys de presó, juntament amb altres ex alts càrrecs del Consell, a qui es va imposar penes menors.

El Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ) va condemnar Blasco al maig de 2014, al costat d’altres huit persones més, pel frau en subvencions. El tribunal valencià va considerar que l’exconseller dirigia el desviament d’ajudes i va evitar que arribaren a Nicaragua una mica més d’1,5 milions d’euros per a treballs d’aigua potable i canalitzacions.

El TS fonamentava aquesta decisió en la “complexitat” del tema objecte d’estudi, la pluralitat de recursos i característiques, i la prolixitat de motius. Ara ha tornat a ajornar la seua decisió fins al 5 de juny.

Rafael Blasco té pendents encara dues causes que podrien augmentar la seua pena. La peça dos investiga les subvencions de la Generalitat a la trama corrupta entre els anys 2009 a 2011, mentre que la tercera l’intent d’apropiar-se de quatre milions d’euros que el Consell tenia previst destinar a la construcció d’un hospital a Haití, després del terratrèmol de gener de 2010.

Comparteix

Icona de pantalla completa