Diari La Veu del País Valencià
ADENE d’Énguera no cobra subvencions per la vigilància forestal des del 2010
RedactaVeu / Énguera

Abans existien subvencions per la vigilància forestal. S’utilitzaven per a pagar l’assegurança i les dietes dels voluntaris, perquè no els costara diners de la seua butxaca. Amb el temps, s’han anat reduint les quantitats fins que el 2012, en l’última convocatòria d’ajudes, no arribà a resoldre’s l’adjudicació, la qual cosa va implicar la desaparició per complet de les ajudes. A més, ADENE encara està a l’espera de cobrar les ja justificades, del 2010 i el 2011.

A nivell municipal disposaven d’una subvenció de 5.000€ però, com a més de fer extinció i vigilància forestal són una associació ecologista, les seues reivindicacions molesten el govern municipal i per això han deixat de rebre la subvenció.

ADENE va ser constituida l’any 1993 per un grup de voluntaris que combatien els incendis forestals que ocorrien a la Serra d’Énguera. Promovien així totes les iniciatives per integrar el desenvolupament del medi rural amb la protecció de la naturalesa i conscienciaven la ciutadana en la protecció de l’entorn natural i en la necessitat de desenvolupar estils de vida mediambientalment sostenibles.

Els primers anys van ser molt durs, sense prou materials, ni eines, ni local, sense vehicles… però l’associació continuà, amb grans esforços, d’una forma voluntària i altruista, gràcies al treball de les diferents juntes directives, socis i simpatitzants.

Durant aquests últims anys s’ha aconseguit que el voluntari participe en nombroses activitats: vigilància de la muntanya (a través del voluntariat mediambiental), homologació de les sendes de petit recorregut, neteja de basses i fonts, celebració del Dia de l’Arbre, cursets de formació, participació en fires, campanya de sensibilització davant incendis forestals, grup d’extinció, senderisme, recollida de brossa, reciclatge, exposicions, formació, etc.

Comparteix

Icona de pantalla completa