Diari La Veu del País Valencià
Oltra presidenta? Els votants de Podemos i Compromís no volen el PSOE ni en pintura
Voro Maroto / eldiario.es

L’opinió dels electors vindria a reforçar la posició de la candidata de Compromís, el polític valencià millor valorat, que no renuncia a aspirar a la Presidència de la Generalitat encara que, segons tots els sondejos, la seua coalició obtindria menys suport que el PSPV i Podemos.

La seua estratègia trenca amb la regla no escrita que els governs en coalició haurien de ser presidits pel candidat del soci més votat, el socialista Ximo Puig. El seu raonament apel·laria no tant a les sigles sinó als blocs ideològics o d’interessos.

I ací, la suma de Podemos i Compromís, que es mourien en coordenades similars mentre el PSPV entraria en el terreny de la casta o el vell bipartidisme, podria tenir interessos comuns. Oltra ja ha apostat per claredat amb el seu lema de campanya: ‘Mònica, la teua presidenta’.

Que Oltra puga ser la primera dona a presidir la Generalitat dependrà de múltiples factors. Un d’ells, que Antonio Montiel, el Pablo Iglesias valencià, renuncie al càrrec. Montiel sempre ha supeditat la seua política d’aliances a la decisió de la seua militància. Un altre, que el PSPV accedisca a donar-li els seus vots, ja que sense ells difícilment es podrien superar els escons del PP.

Tot està per decidir, però sembla clar que els votants de Podemos i Compromís preferirien Oltra abans que Puig en la Presidència. Els votants socialistes, no obstant açò, se sentirien còmodes pactant amb Ciutadans (28,4%) i molt més amb les forces a la seua esquerra (un 43%).

Aquesta informació ha sigut publicada en eldiario.es. Traducció: La Veu del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa