Diari La Veu del País Valencià
EUPV proposa reobrir RTVV íntegrament en valencià i crear el Consell de l’Audiovisual
RedactaVeu / València

El candidat d’EUPV a la Presidència de la Generalitat, Ignacio Blanco, ha apuntat que “dissabte celebrem el 25 d’abril, la pèrdua del nostre autogovern històric, la marginació de la nostra llengua i de la nostra cultura, que després de vint anys del PP està encara en pitjor situació”. “Per això –ha afegit-, des d’Esquerra Unida presentem un programa ple de mesures per a normalitzar l’ús de la nostra llengua pròpia, per a fomentar la cultura, que és també indústria i que crea llocs de treball, i per a recuperar RTVV, que és essencial per a recuperar el valencià i per a vertebrar el nostre territori”, anuncia.

Blanco ha destacat la proposta de garantir el reconeixement de la unitat de la llengua, d’establir accions decidides per a la plena consideració del valencià com a llengua de totes les administracions valencianes i de crear un Pla Integral de Normalització Lingüística. La formació d’esquerres també aposta per impulsar la identitat cultural del País Valencià, que implica la potenciació del cinema, teatre, cançó i edició en valencià, la nostra música i la protecció i valorització del patrimoni cultural material i immaterial.

“Cal una reforma del sector de la cultura amb l’objectiu central de la seua dinamització, incloent-hi la reactivació dels circuits de distribució, amb especial atenció a les comarques d’interior, o la participació dels professionals de la cultura en la definició de les polítiques en aquest àmbit”, afirma Blanco.

En l’apartat sobre comunicació, Esquerra Unida proposa reobrir RTVV amb mitjans suficients i una gestió austera per a fer efectiu el dret del poble valencià a uns mitjans públics íntegrament en valencià, amb informació objectiva i plural i programació de qualitat, i crear una comissió d’investigació parlamentària sobre la gestió econòmica i la manipulació informativa a RTVV des de la seua creació, a fi de depurar responsabilitats polítiques i exigir les responsabilitats penals que hi corresponguen.

Per una altra banda, el decàleg de la formació d’esquerres inclou també la posada en marxa del Consell Valencià de l’Audiovisual amb capacitat inspectora i sancionadora sobre els mitjans públics i les concessions i llicències de ràdio i televisió, a més de garantir la recepció dels senyals de radiotelevisió pública de Catalunya i les Illes Balears.

Alberto Garzón es reuneix demà amb l’AVM3J i participarà en la concentració de RTVV

D’altra banda, el candidat d’IU a la Presidència del Govern, Alberto Garzón, es reunirà demà a la vesprada amb l’associació de víctimes de l’accident de Metro de València i estarà present a migdia en la concentració dels treballadors de RTVV davant del Palau de la Generalitat. Garzón arriba hui al País Valencià on té previst, a última hora, participar en un acte públic a Sagunt. Demà passarà tot el dia a València i a la comarca de la Ribera.

En la capital mostrarà el seu suport a dos col·lectius que simbolitzen dos reivindicacions importantíssimes: l’associació de Víctimes de l’accident de Metro 3J, amb qui es reunirà a primera hora de la vesprada; i els treballadors de RTVV, amb qui compartirà la concentració a migdia davant el Palau de la Generalitat. Per la vesprada acudirà a un acte públic en Alzira i a un sopar de presentació de les candidatures municipals de la Ribera en Polinyà de Xúquer.

Comparteix

Icona de pantalla completa