Diari La Veu del País Valencià
Permís retribuït el 24-M perquè els treballadors puguen anar a votar
RedactaVeu / EP / València

Segons aquesta ordre, les empreses concediran als treballadors el permís perquè puguen participar en les eleccions convocades. Aquest permís serà retribuït i la durada del mateix estarà en funció del nombre d’hores en les quals coincidisca l’horari laboral amb l’horari d’obertura de les meses electorals.

Així, els treballadors l’horari de treball dels quals coincidisca en dos o més hores i menys de quatre amb l’horari d’obertura de les meses electorals, gaudiran de permís retribuït de dues hores. Els treballadors l’horari dels quals coincidisca en quatre o més hores i menys de sis amb l’horari d’obertura, gaudiran d’un permís retribuït de tres hores.

Per la seua banda, els treballadors l’horari dels quals coincidisca en sis o més hores amb l’horari d’obertura de les meses electorals, gaudiran d’un permís retribuït de quatre hores. Correspondrà a les empreses la distribució, sobre la base de l’organització del treball, del període en què els treballadors disposen del permís per a acudir a votar.

Presidents, vocals, interventors i apoderats

Així mateix, els treballadors que hagen sigut nomenats presidents o vocals de les meses, així com els que acrediten la seua condició d’interventors, tenen dret a un permís retribuït durant el dia de la votació i una reducció de cinc hores en la jornada immediatament posterior. També tenen dret a un permís retribuït durant el dia de la votació els qui acrediten la seua condició d’apoderats.

Comparteix

Icona de pantalla completa