Diari La Veu del País Valencià
Per l’Horta celebra la retirada de facto del nou PGOU de València
RedactaVeu / València

Per al col·lectiu Per l’Horta, “ha estat la resposta ciutadana la què ha bloquejat el PGOU ja que els terminis marcats per a la seua aprovació abans de la fi de la legislatura eren molt curts i els ha estat impossible respondre a l’allau d’al·legacions. Una urgència que l’ajuntament, segons denuncia el col·lectiu per l’Horta al seu web, “en cap moment ha explicat i que segurament s’explique per l’interés de l’ajuntament del Partit Popular per aprofitar la seua majoria absoluta per aprovar el nou PGOU”.

Per al col·lectiu, el PGOU que es pretenia aprovar, plantejava la urbanització de 415 hectàrees de l’Horta de València, la qual cosa suposava “més ciment, carreteres i rotondes en una ciutat que ha perdut 30.000 veïns en cinc anys i té actualment més de 57.000 habitatges buits i solars per a construir altres 38.000”. Així mateix, Per l’Horta sosté que el PGOU “haguera condicionat el futur de la ciutat i l’horta durant dècades”, i subratlla que una decisió “tan important requereix un procés intens de diàleg i participació, un consens ciutadà del que aquest PGOU mancava”.

Segons Per l’Horta, la retirada del PGOU a poques setmanes de les eleccions autonòmiques i municipals “obri un nou escenari en el qual la resta de partits tindran molt a dir”. En aquesta línea afegeix: “Ara és el moment que tots els partits que es presenten a les eleccions municipals declaren les seues intencions de cara al futur de la ciutat i l’horta i si estan disposats a democratitzar l’urbanisme”.

Debat aquest dimecres al Botànic

Per aquesta raó, #Hortaésfutur ha organitzat per a demà dimecres 22 d’abril un debat ciutadà al Jardí Botànic de València. Al debat participaran Joan Ribó, candidat a l’alcaldia de l’ajuntament de València per Compromís; Amadeu Sanchis, candidat per EUPV i Jordi Peris, candidat per València en Comú. També participaran els regidors Vicente Aleixandre, del PP; Vicent Sarrià, del PSPV, mentre que per Ciudadanos acudirà Narciso Estellés, candidat a regidor.

Pel que fa els moviments socials, participaran Josep Gavaldà, membre de Per l’Horta; Enric Navarro, agricultor ecològic i membre de Per l’Horta; Empar Puchades, portaveu de l’Associació de Veïns Castellar-Oliveral i Mireia López, sociòloga, membre de La Dula Participació ciutadana.

Comparteix

Icona de pantalla completa