Diari La Veu del País Valencià
Alegria, títol i essència del nou disc d’El Diluvi
RedactaVeu / València

La seua anterior gira #Motius ha estat tot un èxit, des del 31 de maig on encetaren l’Identi’cat a Baó (Rosselló) amb la Troba Kung-Fú fins a l’escenari del Festivern a Tavernes de la Valldigna, han recorregut molts dels escenaris més importants del territori de parla catalana, escenaris com l’Aplec dels Ports, festes de Gràcia a Barcelona, al TroVam de Castelló, etc. I han realitzat en 7 mesos més de trenta concerts.

En aquest nou treball, el Diluvi ha fet un pas més en la cerca del seu propi estil i segurament ens trobem davant d’un disc oxímoron, ja que aquest és el treball “més madur, però també més fresc de la banda de l’Alcoià”. Per a l’enregistrament de l’àlbum han tornat a comptar amb la producció i barreja de David Rosell, músic de Dept. i Brams, alhora també productor de grups com Txarango, Itaca Band i Els Catarres.

‘Alegria’, ‘I tu, sols tu’ o ‘L’escletxa’ són alguns dels títols de les cançons d’un àlbum que tindrà com a eixos vertebradors els sentiments d’alegria, de llibertat o d’emancipació. “El ser lliure dins d’aquest món tan oprimit i tan opressor, només t’ho pots donar tu, la teua actitud i el teu esperit crític” , asseguren els membres del grup. Així mateix, la banda ha anunciat la presentació oficial del mateix disc amb un concert a Castalla el proper 9 de maig amb Auxili i més grups.

>

Alacant, bandera clara’

Un dels plats forts d’aquest nou treball és ‘Alacant, bandera clara’ on uns versos de Vicent Andrés Estellés es transformen en la tornada d’una cançó on trobarem les col·laboracions de Francesc Ribera ‘Titot’ cantant de Brams, Xavi Sarrià cantant d’Obrint Pas, Marcel Pich cantant de Taverners, i els cantautors Cesk Freixas i Feliu Ventura. “Volíem que els Països Catalans li cantaren a Alacant, sempre li cantem a València, a Barcelona, a Alcoi… Perquè mai ningú li havia cantat a Alacant?”, ens comenta la veu principal del grup Flora Sempere, junt amb ella anteriors artistes dibuixen en aquesta cançó la ciutat d’Alacant a ritme Jamaicà.

La banda ja ha tret a la llum el seu nou videoclip, el qual ja ha rebut més de 10.000 visites, i a la seua web el disc en descàrrega directa, amb també milers de descàrregues. Però, ens asseguren que durant aquestes setmanes vinents hi haurà més sorpreses, nou videoclip, nova web, i noves dates de concerts que ocuparan tot l’estiu i tardor.

Comparteix

Icona de pantalla completa