Diari La Veu del País Valencià
Els alumnes de la Universitat de Lleida, perplexos pel sistema comunicatiu valencià

Xavier Pérez / Lleida.

Perplexes i atònits es quedaren els estudiants de Periodisme i Comunicació de la Universitat de Lleida després d’escoltar per part de Moisès Vizcaino, editor de La Veu, com es troba el panorama comunicatiu valencià i en la nostra llengua en la taula redona celebrada aquest cap de setmana a Lleida sobre mitjans independents.

Els participants en aquesta taula redona, on també va estar el director de La Veu, Xavi Pérez, no es podien creure que al País Valencià no existisca cap mitja de comunicació, excepte La Veu, que utilitze el valencià i vertebre tot el País, després de la desaparició de Canal 9 i la clausura de les emissions de TV3 i Catalunya Ràdio.

“Al País sols existeixen tras capçaleres en castellà per a les tres povíncies (Levante-EMV, Información i Mediterráneo) i uns pocs comarcals digitals en valencià, a banda del setmanari El Temps, a més a més dels 20 brutals anys del PP al Govern valencià”, explicà Vizcaino.

Xavi Pérez va convidar a un repte als estudiants perquè feren les seues valoracions en algun article en La Veu, repte que arreplegà, Ricard Gómez i que el nostre diari va publicar en un article titolat “’Crua realitat del periodisme en llengua pròpia al País Valencià’.

Particpants en la taula a la Universitat de Lleida.

Entre els participants en aquesta Taula redona sobre mitjans independents, dintre de la 12a Setmana de la Comunicació, també participà Roger Palà (fundador de Crític i coordinador de l’Anuari Mèdia.cat); Marc Rude (La Directa); i Moisès Vizcaíno (editor i coordinador de La Veu del País Valencià).

La taula redona en la qual participà Vizcaino va estar moderada per Rafa Gimena, president del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Lleida).

Abans els participants en aquestes jornades vàrem gaudir d’una més que interessant conferència de la periodista Rosa Maria Calaf.

Comparteix

Icona de pantalla completa